Αποκάλυψη Σόιμπλε για την Ελλάδα: Συζητούσαμε να βγεί από το Ευρώ

Την πιο επίσημη αποκάλυψη ότι ο σκληρός πυρήνας των χωρών που ηγούνται της ευρωζώνης είχε κάνει σχέδια για έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα έκανε ο υπουργός Οικονκών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» ο κ. Σόιμπλε έριξε βόμβα μεγατόνων. Σύμφωνα με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, όταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την πρόθεσή του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοιίροι είχαν συζητήσει τις συνέπειες από ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ.

«Το δημοψήφισμα βέβαια δεν έγινε. Αλλά ακόμη και αν ο ελληνικός λαός είχε τότε αποφασίσει κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ, κάτι που δεν πιστεύω ότι θα συνέβαινε, βάσει των τελευταίων εκλογικών αποτελεσμάτων,το ευρώ θα είχε επιβιώσει», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το υπό ποιες συνθήκες θα διαλυόταν η Ευρωζώνη, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε ότι δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει.

Αναφερόμενος στο νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» το οποίο προπαγανδίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο Σόιμπλε προέβλεψε ότι δεν θα έχει τύχη, καθώς, όπως πιστεύει, οι Γερμανοί στηρίζουν πλήρως το κοινό νόμισμα.