Μητσοτάκης και Γεωργιάδης εσπευσμένα στο Μαξίμου – Εξετάζουν να ζητήσουν παράταση για το Δημόσιο

Ολοκληρώθηκε η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των Γιάννη Στουρνάρα Χρήστου Σταϊκούρα, Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη.

Λίγες ώρες μετά την πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης, είναι ενδεικτικό πως ο πρωθυπουργός ζήτησε να έρθουν στο Μαξίμου τόσο ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο εξίσου νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι δύο υπουργοί βρέθηκαν στο Μαξίμου μαζί με τον κ. Στουρνάρα και μαζί με τον πρωθυπουργό ενημέρωσαν τους δύο νέους υπουργούς για το πραγματικά τιτάνιο έργο τους. Ο κ. Μητσοτάκης έχει να αντιμετωπίσει την τρόικα που καταφθάνει στην Αθήνα και ζητά ονοματεπώνυμα απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ για το θέμα της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να ζητήσει παράταση.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει παράταση από την τρόικα όσον αφορά στο θέμα της κινητικότητας τόνισε “πώς θα το δούμε”.

Από την άλλη ο κ. Γεωργιάδης έχει να αντιμετωπίσει το μηδέν έργο που παρέλαβε από τους προκατόχους του, αλλά και την τεράστια τρύπα που αποκαλύφθηκε στον ΕΟΠΥΥ και η οποία ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο τραπέζι έπεσαν όλα τα καυτά ζητήματα, ενόψει και της άφιξης της τρόικας, με στόχο «να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος».

Ωστόσο, πηγές του Οικονομικού επιτελείου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμαιναν ότι για να μπορέσει η Αθήνα να πάρει μια παράταση για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να βαθμολογηθεί σε όλα τα άλλα ζητήματα με άριστα.