Πρώτη επίθεση στην Αίγυπτο με θρησκευτικά κίνητρα: Νεκρός κόπτης ιερέας

Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα κόπτη χριστιανό ιερέα σήμερα στην  αιγυπτιακή επαρχία του Βορείου Σινά και η επίθεση αυτή ενδέχεται να  είναι η πρώτη με θρησκευτικά κίνητρα, αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον  ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ από μοτοσικλέτα και σκότωσαν τον 39χρονο ιερέα Μίνα Αμπούντ Σαρουίν νωρίς το απόγευμα ενώ περπατούσε στην περιοχή Μασαΐντ της παραλιακής πόλης Ελ Αρίς, επαρχιακής πρωτεύουσας του Βορείου Σινά.
Ο φόνος αυτός στην Ελ Αρίς ήταν μία από αρκετές επιθέσεις που πιστεύεται ότι αποτελούν έργο ισλαμιστών και στις οποίες περιλαμβάνονται πυρά εναντίον τεσσάρων σημείων ελέγχου του στρατού στην περιοχή, δήλωσαν οι πηγές. Οι επιθέσεις εναντίον των στρατιωτικών σημείων ελέγχου πραγματοποιήθηκαν σήμερα.
Τα επεισόδια αυτά ακολουθούν επιθέσεις στις οποίες σκοτώθηκαν πέντε αστυνομικοί χθες Παρασκευή στο Ελ Αρίς. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι του Μόρσι έχουν επικρίνει δριμύτατα τον κόπτη πατριάρχη Ταουάντρος, πνευματικό ηγέτη των 8 εκατομμυρίων χριστιανών της Αιγύπτου, επειδή έδωσε την ευλογία του στην καθαίρεση του προέδρου και παρευρέθη στην ανακοίνωση του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι για την αναστολή της ισχύος του συντάγματος.
Στο μεταξύ, στο Κάιρο, ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας Άντλι Μανσούρ είχε σήμερα συνομιλίες με τον στρατηγό αλ-Σίσι, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Άμυνας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ και οι τρεις σύμβουλοι του Μανσούρ που διορίσθηκαν χθες. Ήταν η πρώτη συνάντηση που είχε ο Μανσούρ στο προεδρικό μέγαρο Ιτιχαντίγια, μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

NewsIt.gr