Νestle: Ανακοίνωσε 500 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Τη δημιουργία 500 ευκαιριών μόνιμης απασχόλησης στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Nestle στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας “Nestle needs YOUth” για τη νεανική απασχόληση.

Το πρόγραμμα αφορά συνολικά την πρόσληψη 10.000 νέων κάτω των 30 χρόνων και τη δημιουργία άλλων 10.000 θέσεων μαθητείας μέχρι το 2016. Στην πρωτοβουλία θα συνεισφέρουν όλες οι ομάδες της Nestle στην Ευρώπη και οι θέσεις θα αφορούν όλους τους τομείς της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων παραγωγής, διοίκησης, ανθρώπινου δυναμικού, πωλήσεων, marketing, οικονομικών, μηχανολογίας, έρευνας και ανάπτυξης.

“Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική απασχόληση και παραγωγικότητα” χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την πρωτοβουλία της Nestle, σε μια περίοδο που οι νέοι συνθέτουν τον κύριο όγκο της ανεργίας στη χώρα. Εκτίμησε, ωστόσο, πως από το 2014 η ανεργία θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια πως παρατηρείται αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, ενώ η καταπολέμηση της ανεργίας θα αποτελέσει βασική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας.