Ισλαμιστές εκτόξευσαν οβίδες κατά του γιγαντιαίου αγάλματος του Χριστού και της ελληνορθόδοξης Μονής των Χερουβείμ στη Συρία

Bρυξέλλες

Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π

Για το: pentapostagma.gr

Οι ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν με όλμους κατά του γιγαντιαίου αγάλματος του Χριστού που ανήγειραν πρόσφατα οι σύριοι αλλά και κατά της ελληνορθόδοξης μονής των Χερουβείμ στην οποία εδρεύει.Με βίντεο που ανήρτησαν στο Youtube ανέλαβαν την ευθύνη αυτών των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 19/11/13.Επικαλούνται την απώλεια της πόλης Κάρα που τις τελευταίες ημέρες απελευθερώθηκε πανηγυρικά από τον τακτικό στρατό για να δικαιολογήσουν αυτήν τους την ενέργεια ως τα οφειλόμενα αντίποινα. Αν ο συριακός στρατός δεν το υπεραμυνόταν το μοναστήρι θα είχε ήδη λεηλατηθεί και πυρποληθεί από τους ισλαμιστές οι οποίοι την τελευταία περίοδο έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους κατά χριστιανικών στόχων.

Μ΄αυτή τους την κίνηση οι τζιχαιστές τακφιριστές επιδιώκουν να ανανεώσουν το απειλητικό τους μήνυμα προς την χριστιανική κοινότητα.

Η ένοπλη ομάδα « Ισλαμικός Στρατός » του μαχητή Ζαχράν Αλλούς αποσύρθηκε από το όρος Καλαμούν για λόγους τακτικής.Η ΙSIS (το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Σαμ δηλ. της Ισλαμικής Συρίας) παρακλάδι της Αλ Κάιντα απειλεί ότι θα σκοτώσει τόσο τον ίδιο όσο και όποιους από τους άνδρες του θεωρήσει υπεύθυνους γι αυτήν την προδοσία. 

ΠΗΓΗ: .pentapostagma.gr

Αναρτήθηκε από στις