«Φρένο» Σαμαρά στις ατασθαλίες πολιτικών

Οι βουλευτές που θα διαπράττουν αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας θα στερούνται όλων των βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους. Αυτήν την εντολή έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, μετά τη χθεσινή σύλληψη του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη.

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι), οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

Μεταξύ των αδικημάτων που εμπεριέχονται στην έννοια της απαξίας είναι η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωσης, η εκβίαση, η απάτη κ.λπ.

Χθες ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του Μιχάλη Λιάπη που συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα αυτοκίνητο, ανασφάλιστο και με πλαστές πινακίδες. Ο πρώην υπουργός έλαβε προθεσμία από το Αυτόφωρο για να δικαστεί την Πέμπτη.

Fortunegreece.com