Έκκληση Πατριάρχη Σερβίας για τον Αχρίδος Ιωάννη

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του απηύθυνε έκκληση προς τις αρχές της ΠΓΔΜ και τη διεθνή κοινότητα, να απελευθερωθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης.

”Ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα στον φυλακισμένο αδελφό μας, Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος και Μητροπολίτη Σκοπίων κ. Ιωάννη και σε ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία που υποφέρει από αυτή την αδικία. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ τον κρατά φυλακισμένο άδικα και απαγορεύουν την ελευθερία της πίστης και της συνείδησης στο Ποίμνιό του, επειδή εκείνοι αποφάσισαν να στηρίξουν την ενότητα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Αυτό το εθνοφυλετικό σχίσμα είναι η μεγαλύτερη τραγωδία της Εκκλησίας μας στην ΠΓΔΜ. Δυστυχώς, σχισματικοί έχουν τοποθετήσει την πολιτική και τον εθνοφυλετισμό πάνω από την ενότητα της Εκκλησίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ειρηναίος τόνισε, ”απευθύνουμε έκκληση στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να απελευθερώσει άμεσα τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη και να δώσει πλήρη δικαιώματα και ελευθερία, όπως κατοχυρώνονται από το νόμο, στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος”.

Τέλος ο Πατριάρχης ανέφερε, ”απευθύνουμε επίσης έκκληση και προς την διεθνή κοινότητα, όπου μπροστά στα μάτια της παραβιάζονται τα ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα στην ΠΓΔΜ, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί η περαιτέρω διάκριση σε βάρος της Εκκλησίας και του λαού της”.

Πηγή:ROMFEA.GR

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε