Το τραπέζ’ της Παναΐας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 30 του Νοέμβρη 2013 η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων συμμετείχε μεταξύ 19 τοπικών πολιτιστικών συλλόγων στην εκδήλωση της Π.Ε. Τρικάλων με θέμα “Παραδοσιακές Γεύσεις του Δωδεκαημέρου”.

Η Ε. Λ. Τρικάλων παρουσίασε “το Τραπέζ’ της Παναΐας” με εορταστικές συνταγές από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία.

Οι κυρίες του συλλόγου ετοίμασαν και παρουσίασαν μεταξύ άλλων τανεμένον σορβά, ισλί, μαντί, πισία, ωτία, πίτα Καισαρείας, βαρένικα, περέκ, μπακλαβά πολίτικο, σαρμάδες κ.α..

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με κάλαντα, χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, όπου συμμετείχαν η παιδική χορευτική ομάδα, καθώς και χορευτική ομάδα γυναικών του συλλόγου, όπου παρουσίασαν χορούς του Πόντου, υπό την καθοδήγηση τυο Υπευθύνου Χορευτικών Ομάδων Αχιλλέα Λέρα και υπό τους ήχους της λύρας του Νίκου Γαβριά και του νταουλιού του Νίκου Φιλιππίδη.

_ωτιαPB300070

Κατά τη διάρκεια πραγματοποιήθηκε τηλεοπτικό γύρισμα θεματικής εκπομπής, όπου η Πρόεδρος του συλλόγου κ Λένα Σαββίδου, η Γραμματέας κ. Νόπη Παπαδοπούλου και η Ταμίας κ. Μαργαρίτα Τοπαλίδου παρουσίασαν μέρος της λαογραφίας και της γευσιγνωσίας του δωδεκαημέρου του Πόντου και της Μ. Ασίας.

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος        Η Γραμματέας

Σαββίδου Λένα              Παπαδοπούλου Νόπη

Ενημέρωση:
Με πλήρη σεβασμό στην παράδοση τα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας λειτουργούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, Γαριβάλδη 8.
Υπεύθυνος χορευτικών τμημάτων : Αχιλλέας Λέρας
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Σαββίδου Λένα (Πρόεδρος) 6979085740
Παπαδοπούλου Νόπη (Γραμματέας) 6978670067
Τοπαλίδου Μαργαρίτα (Ταμίας) 6978113967
Σε βίντεο, το μέρος της εκδήλωσης με την παρουσίαση των εδεσμάτων απ;o το τηλεοπτικό κανάλι TV10 http://www.youtube.com/watch?v=WwlFF61cxvY