ΗΠΑ: Εκκλήσεις στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους λόγω κακοκαιρίας

Σικάγο
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών έχει πέσει η θερμοκρασία στις μεσοδυτικές και βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, που βρίσκονται αντιμέτωπες με το πολικό ψύχος.

Οι Αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, καθώς οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Περίπου 3.300 πτήσεις ακυρώθηκαν από το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ τα σχολεία σε πολλές πολιτείες έμειναν κλειστά.

12 φωτογραφίες

«Πρόκειται για τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες στις βόρειες και κεντρικές πολιτείας των ΗΠΑ» δήλωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

«Σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους, οι θερμοκρασίες είναι επικίνδυνα χαμηλές και φτάνουν ως και τους μείον 60 βαθμούς Φαρενάιτ (-51 βαθμοί Κελσίου)» αναφέρει η ανακοίνωση

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν είναι πολύ πιθανό όσοι βγουν έξω μέσα σε λίγα λεπτά να πάθουν κρυοπαγήματα.

Την περασμένη εβδομάδα τουλάχιστον 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία. Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα στο δρόμο, ένας άνδρας στο Ουισκόνσιν πέθανε από υποθερμία και μία ηλικιωμένη γυναίκα που έπασχε από Αλτσχάιμερ και περιπλανιόταν στους δρόμους βρέθηκε νεκρή στο χιόνι κοντά στο σπίτι της.

Χιόνι και πάγος έχει καλύψει και τους δρόμους από τη Ντακότα μέχρι το Μιζούρι.

Μια δίνη ψυχρού, πυκνού αέρα, γνωστή ως «πολική δίνη» αναμένεται να ρίξει τη Δευτέρα και την Τρίτη κι άλλο τις θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος των ηπειρωτικών ΗΠΑ.

Ο δήμαρχος της Ιντιανάπολη, Γκρεγκ Μπάλαρντ, εξέδωσε «κόκκινο» ταξιδιωτικό συναγερμό για τις μετακινήσεις στην πόλη, κάνοντας παράνομες τις οδικές μετακινήσεις για όλους εκτός από το προσωπικό έκτακτης ανάγκης.

Οι μετεωρολόγοι, πάντως, είναι καθησυχαστικοί, λέγοντας ότι το κύμα κακοκαιρίας δεν θα διαρκέσει πολύ και ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία θα αρχίσει να κινείται σε μέτρια επίπεδα.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε