Ισοψηφία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με 15,5% – Τρίτο κόμμα με 7% το «Ποτάμι» – Στο 41% η αδιευκρίνιστη ψήφος

Θολό είναι το προεκλογικό τοπίο για τις ευρωεκλογές του Μαΐου καθώς σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία μετρήσεων Public Issue Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ισοψηφούν, ενώ μεγάλη άνοδο σημειώνει το «Ποτάμι». Ωστόσο ίδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 41%.

Σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ισοψηφούν με 15,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το Ποτάμι βρίσκεται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων με 7%.

Με ποσοστό 5% ακολουθεί το ΚΚΕ, ενώ η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 4,5%, μια μονάδα περισσότερη από το ΠΑΣΟΚ που παίρνει 3,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν το 2,5%, η ΔΗΜΑΡ το 1,5%, ενώ τα άλλα κόμματα στο 4%.

Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει στις ευρωεκλογές που έρχονται») ένας στους δυο ερωτηθέντες (52%) απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 33% της ΝΔ, ενώ το 15% του δείγματος απαντάει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Στο ποσοστό 41% της αδιευκρίνιστης πρόθεσης ψήφου συγκαταλέγονται το 19,5% των αναποφάσιστων και το 5,5% που επιλέγει «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Επιπλέον, ένα 12,5% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει, ενώ το 3,5% επιλέγει «Λευκό/άκυρο».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν επίσης τα στοιχεία για τους ψηφοφόρους του Σταύρου Θεοδωράκη. Όπως προκύπτει από την έρευνα το Ποτάμι κερδίζει 20,5% από ΝΔ, 17,5% από ΣΥΡΙΖΑ, 17,5% από ΔΗΜΑΡ και 16% από ΠΑΣΟΚ.

Η έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά από τις 4 έως τις 10 Μαρτίου.