“Το κράτος είμαι εγώ”! Ερντογάν σουλτάνος αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα

“Το κράτος είμαι εγώ”, λέει αυτάρεσκα ο Ερντογάν που φαίνεται ότι έχει ερμηνεύσει το μήνυμα των δημοτικών εκλογών με λάθος τρόπο. Αναχωρώντας για το Αζερμπαϊτζάν και απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να ανοίξει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,όπως το twitter, απάντησε:

“Υποχρεωθήκαμε να εφαρμόσουμε την απόφαση που πήρε το Συνταγματικό Δικαστήριο. Και την εφαρμόσαμε. Αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να αισθάνομαι σεβασμό για αυτήν. Για ποιό λόγο δεν αισθάνομαι σεβασμό ;

Χωρίς να γίνει προσφυγή στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, χωρίς την περάτωση των ένδικων μέσων, συζητήθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Αυτό είναι κάτι που για διαδικαστικούς λόγους θα έπρεπε να έχει απορριφθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Δεν βρίσκω σωστή την προσέγγιση στο θέμα των ελευθεριών. Καταρχήν πρόκειται για μια εμπορική εταιρία. Είναι ένα εμπορικό προϊόν μιας εταιρίας. Και δεν είναι μόνο το twitter έτσι αλλά και το Youtube και το facebook . Είναι στην διακριτική ευχέρεια του καθενός το αν θα τα χρησιμοποιήσει. Αυτό δεν έχει σχέση με την ελευθερία. Όταν σε θέματα σχετικά με ελευθερίες και θεμελιώδη δικαιώματα περιμένουν τόσες υποθέσεις στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το να εξετάζεται αυτή η υπόθεση και μάλιστα δίχως προσφυγή σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δεν το βρίσκω εθνικά σωστό. Δεν θεωρώ κάτι εθνικό, όταν υπερασπίζεται το προϊόν μιας αμερικανικής εταιρίας και οι δικές μας εθνικές αξίες παραμερίζονται”.

Ο Ερντογάν είπε πως από την κάλπη βγήκαν πολλά μηνύματα και ότι “ένα από τα σημαντικότερα είναι η στήριξη στην εξωτερική μας πολιτική. Η εξωτερική μας πολιτική της ειρήνης που υποστηρίζει τον διάλογο, το δίκιο και τον νόμο, πήρε άριστα από τον κόσμο μας”!!! Προφανώς στον “διάλογο” για την ειρήνη εντάσσει την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους της Συρίας και την απαράδεκτη συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο με συνεχείς παραβιάσεις χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου.

Ο Ερντογάν ανέφθηκε και στους αγωγούς φυσικού αερίου Μπακού-Τυφλίδας-Τζεϊχάν και Μπακού-Τυφλίδας-Ερζερούμ λέγοντας ότι θα συμβάλουν στην περιφερειακή σταθερότητα .

DHA – tourkikanea.gr