Η Εθνική βάζει πλώρη για το …Ρεσίφε!

Η ιστορική πρόκριση της Ελλάδας στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφεραν… χαρτί και μολύβι και επανασχεδιασμό του προγραμματισμού για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα αγωνίζεται με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα στις 23:00 της Κυριακής στην Αρένα Περναμπούκο του Ρεσίφε.

Μετά τη νίκη στη Φορταλέζα, οι διεθνείς ταξίδεψαν την ίδια ημέρα στο Αρακαζού, όπου ακολούθησαν αποθεραπεία και θα ακολουθήσει διήμερο ρεπό, που τους άξιζε μετά την πρόκριση.

Ο Φερνάντο Σάντος θέλει να φύγει η ένταση των προηγούμενων ημερών. Άλλωστε, η ομάδα δεν πέρασε και λίγα το προηγούμενο διάστημα, με την καθυστέρηση της άφιξης στη βάση της, το Αρακαζού λόγω βλάβης στο αεροπλάνο, τις αποδοκιμασίες μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης μετά το απογοητευτικό 3-0 από την Κολομβία στο Μπέλο Οριζόντε που στενοχώρησαν τους διεθνείς, τους τραυματισμούς Μήτρογλου, Γλύκου, το επεισόδιο Τζαβέλλα-Μανιάτη, την αποβολή του Κατσουράνη, τις αλλεπάλληλες αλλαγές στο σχήμα της ενδεκάδας και τους τελευταίους τραυματισμούς των Καρνέζη και Κονέ.

Σχετικά με αυτούς τους τελευταίους τραυματισμούς, φαίνεται ότι η Εθνική μας δε θα στερηθεί και τους δύο παίκτες.

Ο 28χρονος τερματοφύλακας έγινε αναγκαστική αλλαγή με την Ακτή Ελεφαντοστού λόγω ενοχλήσεων στην μέση, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι κάτι το σοβαρό.

Αντιθέτως δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τον Παναγιώτη Κονέ. Η σοβαρότητα του προβλήματος στον δικέφαλο θα φανεί την Τετάρτη, όταν και θα εκτιμηθεί ο τραυματισμός, αλλά, όπως όλα δείχνουν, θα χάσει την κυριακάτικη αναμέτρηση.

Η Ελλάδα θα ταξιδέψει την Παρασκευή αεροπορικώς από το Αρακαζού κατευθείαν στο Ρεσίφε, όπου θα κάνει… μιάμιση προπόνηση: μια πρώτη επαφή με τον αγωνιστικό χώρο το απόγευμα της Παρασκευής, με χαλάρωμα και τρέξιμο, χωρίς τακτικές ασκήσεις και την καθιερωμένη προπόνηση την ημέρα πριν τον αγώνα, το Σάββατο, την ίδια ημέρα που θα πραγματοποιηθεί και η συνέντευξη Τύπου.