Δένδιας: Ο Τσίπρας πουλάει αέρα κοπανιστό – βάζει το τυρί, κρύβει τη φάκα

Οξεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Τσίπρας πουλάει αέρα κοπανιστό» και πως «βάζει το τυρί αλλά κρύβει τη φάκα». Ο υπουργός κατηγόρησε δε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δημιουργεί ελπίδες που είναι τόσο ψευδεπίγραφες που δεν αντέχουν σε δεύτερη ανάγνωση.»

Επικαλούμενος τα στοιχεία της Αυγής, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε νέα σεισάχθεια στα κόκκινα δάνεια ύψους 2 δισεκ. ευρώ. «Μόνο προς τις τραπεζες τα κόκκινα δάνεια, επιχειρηματικά στεγαστικά, καταναλωτικά, αγγίζουν τα 80 δισεκ. ευρώ, αρκετά πάνω από 110 δισ. με τα χρέη στα ταμεία. Τι νέα σεισάχθεια θα κάνει; Θα πρέπει να πει ότι δίνει λύση στο λιγότερο από το 1/100 του προβλήματος, ειδάλλως δεν είναι τίμιο» σημείωσε.

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε 1 δισεκ. κόστος εκκίνησης για αναπτυξιακή τράπεζα, όταν χρειάζονται 4 δισ. ευρώ μόνο για να πάρεις άδεια μια τράπεζα. «Είναι τίμιο αυτό;» διερωτήθηκε.

«Ο Τσίπρας πουλάει αέρα κοπανιστό. Το μοντέλο δημόσιο, και πάλι δημόσιο και θέσεις εργασίας από το δημόσιο είναι λάθος (…) Για λιγότερους φόρους χρειάζεται και λιγότερο κράτος. Δεν γίνεται αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας, λιγότεροι φόροι περισσότερο κράτος. Ήρθε η ώρα της αλήθειας, πρέπει να είναι σοβαρός ο κ. Τσίπρας, πόσο κοστίζει να μην είναι σοβαρός ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;» επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για την εξαγγελία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι «αναφέρεται μόνο στον κατώτατο μισθό δεν αναπροσαρμόζει κανέναν άλλο, τι επιρροή έχει αυτό στις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία αυτό το κρύβει; Μόνο το 7% αφορά η εξαγγελία του. Βάζει το τυρί και κρύβει τη φάκα.»

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια
«(σ.σ Ο Αλέξης Τσίπρας) κάνει κατάλογο εύηχων παροχών του ελληνικού δημοσίου και από την άλλη λεει θα σάς μειώσω φόρους. Εμείς (η κυβέρνηση) δεν θα θέλαμε να βγούμε με μια λογική παροχών; Τι μάς εμποδίζει να το κάνουμε; η λογική του ΣΥΡΙΖΑ από και δια του κράτους έχει απαξιωθεί διεθνώς. Όλοι θέλουμε να είμαστε καλοί άνθρωποι, μού λέτε το κόστος και πού θα το βρούμε;» διερωτήθηκε.

«Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε στην απόλυτη πολτοποίηση της διάκρισης των εξουσιών» ανέφερε εξάλλου, αφήνοντας αιχμές για κατά καιρούς αποφάσεις της δικαιοσύνης.