Βρετανία: 5χρονος δεν πήγε σε πάρτι και του ζητούν να πληρώσει

Οι γονείς ενός πεντάχρονου αγοριού στην Βρετανία έλαβαν μία διαταγή πληρωμής για τα έξοδα που αντιστοιχούσαν στον γιο τους, ο οποίος δεν κατάφερε να πάει στο πάρτι μίας συμμαθήτριάς του στο οποίο ήταν προσκεκλημένος. Μάλιστα, απειλούνται να συρθούν στα δικαστήρια σε περίπτωση που δεν καταβάλουν το ποσό των 15,95 λιρών (περίπου 21 ευρώ) – τόσα ήταν τα χρήματα που ξόδεψε η οικογένεια του κοριτσιού που έκανε το πάρτι για κάθε παιδί που είχε καλέσει.
Ο Ντέρεκ Νας και η Τάνια Γουόλς από την Κορνουάλη, βρήκαν έναν καφέ φάκελο στη σχολική τσάντα του γιου τους, Άλεξ, στον οποίο εσωκλειόταν η διαταγή πληρωμής που έστειλε η Τζούλι Λόρενς, η οποία υποστηρίζει ότι δεν ειδοποιήθηκε ποτέ για τη μη συμμετοχή του πεντάχρονου στο πάρτι. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν ο μικρός Άλεξ έλαβε την πρόσκληση για το πάρτι σε χιονοδρομικό κέντρο στο Πλίμουθ και είπε στους γονείς του ότι επιθυμούσε να πάει.
Αρχικά οι γονείς επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή του Άλεξ, αλλά τελικά διαπίστωσαν, ότι ο γιος τους την ίδια ημέρα είχε κανονίσει να περάσει χρόνο με τους παππούδες του – όπως τελικά έκανε. Οι ίδιοι είπαν ότι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν τα στοιχεία επικοινωνίας της Τζούλι Λόρενς και έτσι δεν μπόρεσαν να την ειδοποιήσουν. «Μπορώ να καταλάβω ότι αναστατώθηκε επειδή έχασε χρήματα. Το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα, είναι ο τρόπος που επέλεξε να προσπαθήσει να πάρει τα χρήματα από εμένα. Μου συμπεριφέρθηκε σαν να είμαι παιδάκι που πρέπει να κάνει ό,τι του λέει» είπε ο Ντέρεκ Νας. Η Λόρενς απάντησε: «Όλες οι λεπτομέρειες ήταν στην πρόσκληση του πάρτι. Είχαν όλα τα στοιχεία για να επικοινωνήσουν μαζί μου».

Newsroom ΔΟΛ