Βαρουφάκης: Το κράτος έχει συνέχεια, όχι όμως η ανατροφοδοτούμενη κρίση

Αθήνα
Γυρίζουμε σελίδα στην λανθασμένη πολιτική λιτότητας που ακολουθείται, τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής. Αναγνώρισε τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Γκίκας Χαρδούβελης, τονίζοντας ότι είναι σίγουρος ότι έπραξε ότι ήταν «ανθρωπίνως δυνατό για την έξοδο από την κρίση» και υπενθυμίζοντας ότι το πρόγραμμα δεν ήταν δικής του εμπνεύσεως, αφού καταρτίστηκε το 2012.
Στέλνοντας σαφές μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ο νέος τσάρος της οικονομίας είπε ότι είμαστε κατά των πολιτικών λιτότητας αλλά υπέρ του λιτού βίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι έλληνες δημιουργούσαν όταν δεν έκαναν σπατάλες, δεν είχαν φορτωμένες πιστωτικές κάρτες και επένδυαν τις οικονομίες τους για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Δεν ζητάμε άλλα λεφτά από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, μας έδωσαν ήδη πολλά, αλλά έπεφταν σε μαύρη τρύπα, τόνισε, προσθέτοντας ότι αλλάζουμε λογική αντιμετώπισης της κατάστασης και της βοήθειας.
Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γ.Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι κανείς δεν έχει διάθεση για συγκρούσεις και «μονομαχίες».
Η δήλωση με την οποία έκλεισε ο κ. Βαρουφάκης, που όλα τα βλέμματα των οικονομικών παραγόντων διεθνώς έχουν στραφεί επάνω του είναι ότι το «κράτος έχει συνέχεια, όχι όμως η ανατροφοδοτούμενη κρίση».
Σημειώνεται ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, στην οποία θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και οι υπουργοί όλων τα παραγωγικών υπουργείων, εν όψει και της συνάντησης με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή.

Newsroom ΔΟΛ