Η ΡΗΡ στην καρδιά των γεγονότων και φωτογραφικά!

Από όταν ειπώθηκε πως “μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις”, κάθε δημοσιογραφική αποστολή συμπεριλαμβάνει, απαραιτήτως, τον φωτογράφο της! Και επειδή “χίλιες λέξεις” ίσον μέ ένα “κλικ”,  εμείς εδώ παραθέτουμε ορισμένες από τις φωτογραφίες με τις οποίες ο φακός της ΡΗΡ, δηλαδή του καλού φίλου Τάσου Χριστοδουλίδη, αποτύπωσε τη νύχτα των “ιστορικών” εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Δεν μπορούσε να λείπει η ΡΗΡ από το κέντρο των πολιτικών εξελίξεων, το Ζάππειο Μέγαρο όπου είχε στηθεί το Κέντρο Τύπου από όπου αναμεταδόθηκαν στα πέρατα του κόσμου τα αποτελέσματα των εκλογών, που τα περίμενε με αγωνία και η διεθνής κοινότητα.Σε αντίθεση με το βάτραχο και τη λίμνη της γνωστής ιστορίας….

Εκατοντάδες οι ξένοι δημοσιογράφοι που προσήλθαν για να καταγράψουν το γεγονός. Αριθμοί,  δηλώσεις, πρόσωπα, κυρίως αυτά τα τελευταία, με γκριμάτσες που έλεγαν όλο το “στόρυ”. Δεν είναι μικρό πράγμα για πρώτη φορά στην ιστορία μιας χώρας η Ριζοσπαστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) να γίνεται κυβέρνηση… Και, μάλιστα, με τη στήριξη ενός δεξιού  κόμματος (Ανεξάρτητοι Έλληνες)…

Ο έτερος καλός φίλος, Νίκος Σουτόπουλος, ήταν κι αυτός εκεί. Στο ραντεβού με την “ιστορία”. Διαπιστευμένοι και οι δυό από την Panhellenic Post,  φωτογραφήθηκαν και φωτογράφισαν, το Ζάππειο, τη Βουλή, εκλογικά κέντρα, γραφεία κομμάτων, σε μια προσπάθεια να αποδώσουν φωτογραφικά το κλίμα.

Παραθέτουμε ορισμένες από τις φωτογραφίες αυτές.

IMG_1508-1

Πανηγυρισμοί του Παν. Καμμένου και των φίλων υποστηρικτών του, μετά την εκλογική επιτυχία που τον έφερε στη Βουλή και στην …αριστερή Κυβέρνηση!

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1514-1

Το εντυπωσιακό έργο του βαυαρού αρχιτέκτονα της Βασιλικής Αυλής Φρειδερίκου Φον Γκέρτνερ, πρώην βασιλικά Ανάκτορα και σήμερα κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, φωτισμένο τη νύκτα!

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1516-2

Ώρες πριν ανακοινωνθούν τα εκλογικά αποτελέσματα, με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τα γραφεία του στην πλατεία Ελευθερίας (πρώην Κουμουνδούρου) ήταν κατάφωτα αναμένοντας την νικητήρια είδηση.

IMG_1521-3

Μία λεπτομέρεια της μαρκίζας του κτηρίου με την τριπλή σημαία του κόμματος.

IMG_1535-1

Ο ανταποκριτής της Panhellenic Post Νίκος Σουτόπουλος ποζάρει με φόντο την αίθουσα Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο.

IMG_1543-1

Εδώ ο κ. Σουτόπουλος με τον συνάδελφό του Nick Barnets από το The Press Project International.

IMG_1548-1

Τάσος Χριστοδουλίδης, ο φωτογράφος (αριστερά) και Νίκος Σουτόπουλος, ο δημοσιογράφος. Στιγμιότυπο πρν η αίθουσα γεμίσει δημοσιογράφους. Στο στήθος τους η καρτέλα της διαπίστευσης γράφει “Για την Panhellenic Post”. Είπαμε, στην καρδιά των γεγονότων!

IMG_1551

Το ταμπλό της αίθουσας Τύπου με τις συνδέσεις με δεκάδες τηλεοπτικούς σταθμούς.

IMG_1565

Ο κ. Σουτόπουλος, με συναδέλφους πριν ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις των αρχηγών, στο Ζάππειο.

IMG_1571

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

IMG_1590

Ο πρόεδρος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, Παν. Καμμένος.

IMG_1607

Ο θριαμβευτής των εκλογών, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ,στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά την πανηγυρική του ομιλία.

IMG_1634

Στιγμυότυπο από την πανηγυρισκή ατμόσφαιρα στο εκλογικό κέντρο των ΑΝ.ΕΛ.