Σακελλαρίδης: Καμία παρέμβαση υπουργού στη διαταγή για μετανάστες

Δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση υπουργού στον συγκεκριμένο υποστράτηγο για την έκδοση της επίμαχης διαταγής για τους μετανάστες, επιμένει η κυβέρνηση. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης διέψευσε την Πέμπτη παρέμβαση συνεργάτιδας της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και τόνισε ότι ο υποστράτηγος εξέδωσε τη διαταγή «χωρίς να ενημερώσει κανέναν από τη φυσική και πολιτική ηγεσία».

Μιλώντας στο Mega, o Γ.Σακελλαρίδης τόνισε: «H ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δώσει την παραμικρή εντολή».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε χθες στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης και στο οποίο αναφέρεται ότι «στις 3-3-2015 από τον κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, κατόπιν επικοινωνίας/παρέμβασης της κας Σπαθανά με σκοπό την υλοποίηση/εναρμόνιση με τη νέα πολιτική του Υπουργείου Μετανάστευσης, απεστάλη νεότερη διευκρινιστική διαταγή», ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι δεν υπήρξε παρέμβαση από την κ. Σπαθανά – συνεργάτιδα της αναπληρώτριας υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα υπηρεσιακό έγγραφο από την υπηρεσία της οποίας προΐσταται ο συγκεκριμένος υποστράτηγος, ο οποίος εξέδωσε και την επίμαχη διαταγή «χωρίς να ενημερώσει κανέναν από την φυσική και πολιτική ηγεσία».

«Δημιουργήθηκε ένα θέμα εκ του μη όντος με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντας χωρίς να ρωτήσει κανέναν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και αυτό δημιούργησε μια κατάσταση την οποία εκμεταλλεύτηκε με τρόπο άριστα οργανωμένο η αξιωματική αντιπολίτευση» τόνισε.

Κατηγόρησε παράλληλα τη Νέα Δημοκρατία ότι «όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να πατήσει σε ένα θέμα το οποίο δεν υφίσταται για την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου» και ότι «επιλέγει να ανοίξει αυτό το ζήτημα με τρόπο ο οποίος δεν έχει να κάνει με τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και για λόγους που έχουν να κάνουν ενδεχομένως και με τη σημερινή μέρα, την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ».

Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, η ΝΔ προσπαθεί «να πετάξει τη μπάλα έξω από το γήπεδο βλέποντας τη μεγάλη απήχηση που έχει αυτή τη στγμή η κυβέρνηση ώστε να λειτουργήσει ως μια βαλβίδα αποσυμπίεσης ενδεχομένως και για την ΚΟ που έχει σήμερα».

Σημειώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη, στο πλαίσιο των κρίσεων των αξιωματικών, Αποστρατεύτηκε ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Γεώργιος Νίτσας, ο οποίος έχει υπογράψει το περιβόητο έγγραφο για τους μετανάστες.