ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ: Η στιγμή που ο άρρωστος κι άστεγος Ρικ συναντά ξανά το σκύλο του!

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι τρυφερές φωτογραφίες του Ρικ και του αγαπημένου του Pit Bull. Μη γνωρίζοντας κανείς την ιστορία που κρύβετε πίσω από τη συγκινητική αγκαλιά τους, θα έλεγε πως πρόκειται για μια συνηθισμένη εκδήλωση αγάπης ενός σκύλου στο αφεντικό του. Ωστόσο, η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ από αυτό το σενάριο.

 yufkfyuk.jpg

Ήταν περίπου ένα μήνα πριν, όταν ο Ρικ εμφανίστηκε στο κέντρο διάσωσης ζώων Villalobos με το σκύλο του. Ο άντρας μπορεί να πήγε τον σκύλο του στους γιατρούς του κέντρου για να τον φροντίσουν, ωστόσο ήταν φανερό σε όλους όσους είδαν το ζευγάρι, ότι ο Ρικ χρειαζόταν περισσότερη φροντίδα από ό,τι ο σκύλος. Ο Ρικ, όπως αποδείχθηκε αργότερα, έπασχε από μια πολύ άσχημη λοίμωξη. Ο άτυχος άνδρας, αρρώστησε όταν η Κάρμα –όπως είναι το όνομα του πιστού του φίλου- έπεσε στο ποτάμι και εκείνος βούτηξε για να την σώσει.

ghjfhjdty.jpg
«Δεν είναι κανένα μεγάλο μυστικό ότι τα νερά της Λουιζιάνα, δεν είναι και τα πιο καθαρά στον κόσμο» είπε η Τια Τόρρες, η οποία διευθύνει το Κέντρο Διάσωσης Villalobos, ένα χώρο που έχει γίνει το σπίτι εκατοντάδων πρώην κακοποιημένων και εγκαταλελειμμένων pit bulls.

Η Τόρρες κάλεσε το 911, δίνοντας την υπόσχεση στον Ρικ ότι θα φροντίσει τον σκύλο του μέχρι να βγει από το νοσοκομείο. Ήταν η πρώτη φορά που συμφωνούσε να δεχτεί ένα σκυλί κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά όπως είπε αργότερα «Ο άντρας μπήκε στο ασθενοφόρο μόνο όταν τον διαβεβαίωσα ότι θα φρόντιζα το σκυλί του μέχρι να επιστρέψει».

ertaewtr.jpg
Η Τόρες είχε συναντήσει ξανά τον Ρικ, όταν είχε έρθει να ζητήσει τροφή και ιατρική περίθαλψη για την Κάρμα.«Προσφέρθηκα να του δώσω 20 δολάρια, αλλά αρνήθηκε» είπε. «Ήταν άστεγος, αλλά αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να φροντίσει τον σκύλο του, τίποτα παραπάνω».

Μη γνωρίζοντας το επώνυμο του Ρικ ή το νοσοκομείο που τον είχε πάει το ασθενοφόρο, η διευθύντρια του Κέντρου δεν ήξερε πόσο έπρεπε να τον περιμένει να επιστρέψει για να πάρει την Κάρμα. Ήταν βέβαιη για την αγάπη του άστεγου άντρα στην σκυλίτσα του, αλλά δεν μπορούσε να ξέρει πόσο σοβαρή ήταν η λοίμωξη και σε τι κατάσταση θα ήταν όταν έβγαινε από το νοσοκομείο.

Καθώς οι μέρες περνούσαν και ο Ρικ δεν εμφανίζονταν, η Τόρρες πήρε την απόφαση ότι ήρθε η ώρα να βρει ένα καινούργιο σπίτι στην Κάρμα. Αποφάσισε λοιπόν να δημοσιεύσει στο Facebook φωτογραφίες της Κάρμα με την ιστορία της και το σχόλιο ότι «πρόκειται για ένα πλέον υγιέστατο σκυλάκι, λίγο φοβισμένο αλλά δεν θα αργήσει ή μέρα που θα βγει από το καβούκι της».

 dfterser.jpg

Πολλοί άνθρωποι που διάβασαν την ιστορία της Κάρμα, της έστειλαν πολλά δώρα. Κάποιοι από αυτούς ήταν διατεθειμένοι και να την υιοθετήσουν. Ευτυχώς όμως για τον Ρικ και τη Κάρμα, δυο εβδομάδες περίπου από την μέρα που χώρισαν, συναντήθηκαν και πάλι.

 

Όταν ο Ρικ εμφανίστηκε, η Κάρμα του χάρισε τη πιο ζεστή, τη πιο τρυφερή αγκαλιά! Οι φωτογραφίες από το συγκινητικό αυτό στιγμιότυπο μαρτυρούν τη συναισθηματική φόρτιση αμφότερων.

 

«Ο Ρικ ήταν υγιέστατος και όλο το προσωπικό, μαζί με εμένα κλαίγαμε από την συγκίνηση» είπε η Τόρρες. «Πρέπει πάντα να προσφέρεις την βοήθεια σου σε όποιον την έχει ανάγκη. Που ξέρεις, μπορεί την επόμενη φορά αυτός που θα έχει ανάγκη, να είσαι εσύ».

 

Η διευθύντρια συγκινημένη από την αφοσίωση άντρα και σκύλου, αποφάσισε να προσφέρει προσωρινή στέγη στον Ρικ και μια δουλειά στο κέντρο διάσωσης.

ghfjgjf.jpg
Όπως είναι λογικό, η ιστορία του ταλαιπωρημένου Ρικ και της πιστής Κάρμα έχει χτυπήσει τις ευαίσθητες χορδές χιλιάδων ανθρώπων που διάβασαν γι’ αυτούς στο διαδίκτυο. Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι τελικά… υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη!