Παρέμβαση Τζακ Λιού ζητά από Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία να συμφωνήσουν

Παρέμβαση για την Ελλάδα έκανε ο Τζακ Λιού μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που περιλαμβάνουν δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, και κλειστές τράπεζες από αύριο Δευτέρα, με capital control.

(Από αριστερά προς τα δεξιά: Λιου, Σαπέν και Σόιμπλε)

1955320.jpg2133045.jpg2315692.jpg
Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μισέλ Σαπέν, κάλεσε τόσο την Ελλάδα όσο και τους Υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας αντίστοιχα, να συνεχίσουν να εργάζονται με στόχο την τελική επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα περικλείει και τη συζήτηση για πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

(Η Λαγκάρντ)

2319107.jpg
Παράλληλα, ο Τζακ Λιού επικοινώνησε τηλεφωνικά και με την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία  με σημερινή ανακοίνωση της τόνισε ότι «το ΔΝΤ παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παράσχει βοήθεια αν χρειαστεί», θέτοντας ξανά το θέμα του χρέους και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο τραπέζι των συζητήσεων.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο Ομπάμα με την Μέρκελ. Ο Πρόεδρος της Αμερικής είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις ραγδαίες εξελίξεις.

 star.gr