Σύγκρουση πλοίων στο Νείλο – Περισσότεροι από 20 νεκροί

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 2 παιδιά είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης ενός φορτηγού πλοίου με ένα σκάφος αναψυχής στα νερά του Νείλου, βόρεια του Καΐρου. Ο απολογισμός είναι πιθανόν να αυξηθεί αφού 6 επιβάτες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η σύγκρουση σημειώθηκε στο Ουάρακ, στο βόρειο προάστιο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος συνελήφθησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Πέντε άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των έξι αγνοούμενων επιβατών συνεχίζονται σήμερα το πρωί σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφάλειας και υγείας.

Οι επιβάτες γιόρταζαν αρραβώνες στο μικρό σκάφος αναψυχής. Τις περισσότερες φορές μεγάλης παλαιότητας, τα σκάφη αυτά που διαπλέουν τον Νείλο στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, αυξάνουν ιδιαίτερα τα δρομολόγιά τους κατά τις εορταστικές περιόδους.

Τον Φεβρουάριο του 2006, περισσότεροι από 1.000 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του αιγυπτιακού οχηματαγωγού Al-Salam στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλέον πολύνεκρο ναυτικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας.nile_2015_7_23_12_24_8_b2