Συγκινεί η ιστορία του 11χρονου που ήθελε να του ακρωτηριάσουν το πόδι

Έντονη συγκίνηση προκάλεσε στη Βρετανία κι ύστερα σ’ ολόκληρο τον κόσμο, η ιστορία του 11χρονου Dillon Chapman από το Σόμερσετ, που πάσχει από Νευρινωμάτωση Τύπου 1.

κθυρυκ.jpg

Το γλυκύτατο αυτό αγόρι ήταν το κεντρικό πρόσωπο της εκπομπής BBC Three με τον τίτλο «The Boy Who Wants His Leg Cut Off» (δηλαδή «Το αγόρι που θέλει να του ακρωτηριάσουν το πόδι»). Ο λόγος που οδήγησε το ανήλικο παιδί στη γενναία αυτή την απόφαση; Εξαιτίας της επιθετικής ασθένειας από την οποία έπασχε, σχηματίστηκαν όγκοι στο νευρικό του σύστημα. Μέρα με τη μέρα, το ένα του πόδι άρχιζε να αναπτύσσεται δυσανάλογα. Έτσι, αποφάσισε να αποχωριστεί το αδύναμο μέλος.

«Αν απλά μου πετάξεις μια μικρή μαλακή μπάλα στο πόδι μου, θα πονέσω-δε μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο», είπε με παράπονο στην εκπομπή ο μικρός.

τυδξτυεξτυεξ.jpg
ρυθκρκ.jpg

Αφού είδε πολλούς τραυματίες στρατιώτες που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν να έχουν προσθετικά μέλη, ζήτησε την άδεια από τους γονείς του να του ακρωτηριάσουν οι γιατροί το πόδι.

Μετά την εγχείρηση, ο Dillon δήλωσε: «Η ζωή ποτέ δεν ήταν καλύτερη. Απλά την απολαμβάνω τώρα» και συμπλήρωσε περήφανος«Είμαι αρκετά μεγάλος για να παίρνω αποφάσεις για τη ζωή μου», δίνοντας έτσι ένα σπουδαίο μάθημα στους μεγαλύτερούς του. 

πηγή:star.gr