Το πρώτο μωρό καμηλοπάρδαλης είναι γεγονός για τον ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης

Ο Ζωολογικός κήπος της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε πως το πρώτο μωρό καμηλοπάρδαλης είναι γεγονός. Πρόκειται για την πρώτη γέννα καμηλοπάρδαλης στον ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης τα τελευταία 28 χρόνια. 

Το νέο μέλος του ζωολογικού κήπου γεννήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και είναι το πρώτο «τέκνο» των Ρόνι και Γκρόουι, δύο καμηλοπαρδάλεων που έφτασαν στον ζωολογικό κήπο το 2005 από το Ισραήλ και την Ολλανδία αντίστοιχα.

Ο ζωολογικός κήπος δεν είχε ανακοινώσει νωρίτερα τα ευχάριστα νέα γιατί η θνησιμότητα είναι εξαιρετικά υψηλή ειδικά στις καμηλοπαρδάλεις που ζουν σε αιχμαλωσία. Τους πρώτους μήνες της ζωής του, το νεαρότερο μέλος του ζωολογικού κήπου ζούσε απομονωμένο μόνο με τη μητέρα του, προκείμενου να τρέφεται άρτια αλλά και για να μπει σταδιακά στους ρυθμούς ζωής της αγέλης.

Σήμερα πλέον το νεαρό ζώο, το οποίο ακόμη δεν έχει όνομα, ζει αρμονικά με τις υπόλοιπες καμηλοπαρδάλεις και οι ιθύνοντες του ζωολογικού κήπου σημειώνουν πως πρόκειται για να υγιέστατο και εξαιρετικά δυνατό ζώο. οι επικεφαλής του ζωολογικού κήπου έχουν σχεδιάσει μάλιστα και έναν διαγωνισμό ονοματοδοσίας για τη νεαρή καμηλοπάρδαλη με τον οποίο θα δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να επιλέξει ποίο θα είναι το όνομά της.

Πηγή: skai.gr