ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Εκλογές γενικώς…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Καλά, ήταν να μην πάρουν φόρα στη Νέα Δημοκρατία! Αφ’ ης στιγμής άνοιξαν οι κάλπες, δεν έλεγαν να σταματήσουν να ψηφίζουν!..

Καλέ, τι κόσμος μαζώχτηκε! Ούτε το αλήστου μνήμης «Δώρο Χριστουγέννων» που είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μοίραζαν!!!

Τώρα ή κοψοχέρηδες ήταν όλοι αυτοί ή έστειλαν δείγμα γραφής για τα μελλούμενα!

Πάντως, ό,τι και να ήταν, έτρεχαν να πάνε να στηθούνε στις ουρές ως αργά το βράδυ! Και όσο αυτοί προσέρχονταν, τόσο οι άλλοι …προεξέτειναν!

Λάστιχο η υπόθεση. Τη σφεντόνα δεν είδαμε…

Στην αρχή, είπαν, η ψηφοφορία  θα σταματούσε στις 7 . Όσο έβλεπαν κόσμο, όμως, τόσο το πήγαιναν «και λίγο πιο κει»! Σαν τα παλιά τα σινεμά που δεν ξεκινούσε να παίζει η ταινία, αν δεν  έπαυε να σχηματίζεται ουρά θεατών  στα ταμεία!

Μετά είπαν στις 8 και τέλος. Σαν έφτασε η ώρα και κόσμος πολύ ακόμη προσέρχονταν για να ψηφίσει, είπαν πως δεν θα κλείσουν οι κάλπες αν δεν ρίξει την ψήφο του και ο τελευταίος νεοδημοκράτης!

Αλλά ένας τέτοιος που ξέρουμε εμείς, τηλεφώνησε στις 10 παρά δέκα το  βράδυ στην εφημερίδα, να μάθει, λέει, που μπορεί να πάει για να ψηφίσει! Πάλι καλά, δηλαδή, που ήξερε ότι ψήφιζαν για αρχηγό ημέρα Κυριακή!..

‘Οσο η ώρα περνούσε και δεν έληγαν την ψηφοφορία,  μαύρα φίδια έζωναν τις εφορευτικές επιτροπές:

-Βρε, λες να το ξενυχτήσουμε; Και όχι τίποτε άλλο, αλλά ούτε επίδομα παίρνουμε, ούτε σάντουιτς μας μοιράζουν!!!

Κάποιος εν τέλει σφύριξε στα «αφεντικά» πως δεν αρκεί μόνον να ψηφίσει και ο τελευταίος πολίτης, πρέπει και να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα! Και καθώς η διαδικασία δεν προσφέρονταν για exit polls,  εκεί γύρο στις 9 πήραν τη …γενναία απόφαση να κηρύξουν περαιωμένη την ψηφοφορία!

Και τι είπαν;  Δηλαδή δεν το είπαν, το άφησαν να διαρρεύσει. Γιατί επισήμως το αποτέλεσμα θα το έλεγαν-είπαν- στις 8 το πρωϊ.

Ε, να μην το πάνε «και λίγο πιο κει»; Το επίσημο αποτέλεσμα το μετέθεσαν για τις 9.

Μετά σου λέει, μια ολόκληρη μέρα ψηφίζαμε, να μην θέλουμε και μία ολόκληρη μέρα να βγάλουμε το αποτέλεσμα; Έτσι μας είπαν γύρω στις 9 το πρωί ότι «αργά το απόγευμα της Δευτέρας»  θα ανακοινώσουν  το τελικό αποτέλεσμα!!!

Εκείνο, είπαν, που δεν αλλάζει είναι η κατάταξη… Πρώτος, ο απερχόμενος! Ε, δεν τα βρίσκουν τώρα πρώτος-δεύτερος;

Και Πρόεδρο χρειάζεται το κόμμα και Αντιπρόεδρο θέλει!..

Το ίδιο θα κάνουν και οι Ισπανοί.  Άφησαν την «ελπίδα» στο …ράφι!  Δεν το τόλμησαν ή δεν το ‘χαψαν!  Τώρα οι Podemos  θριαμβολογούν τη “μικρή ρωγμή” κατά Βαρουφάκη…

Και κρύβουν την αιτία…

Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι εμείς φέραμε το δικό τους και τον ανεβάσαμε στην εξέδρα και πανηγυρίσαμε και φωτογραφηθήκαμε και ανφάς, και προφίλ και με υψωμένες γροθιές και όλα τα συγκινητικά και ανατριχιαστικά, αλλάζουμε την Ευρώπη, η επόμενη μέρα είναι …αμνημόνευτη, διώχνουμε την τρόικα κλπ. κλπ. και αυτοί θαρρείς και …έκρυψαν τις σχέσεις τους με τον δικό μας!

Ούτε τη φωτογραφία του!..

Στην καλύτερη περίπτωση  αρκέστηκαν  «σ΄ένα τηλέφωνο που έμεινε βουβό» όλη την προεκλογική περίοδο! Και μόνον μετεκλογικά χτύπησε…

Δηλαδή, εμείς τους καλέσαμε στο τηλέφωνο για να τους συγχαρούμε που ήλθαν …τρίτοι και καταϊδρωμένοι!

Φαίνεται, όπως στη Νέα Δημοκρατία έτσι και στην Ισπανία, η  νίκη έρχεται μετά την πρώτη ήττα!..

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε