Σαμαράς: Παρέδωσα κράτος και το κατάντησαν απέραντο hot spot

Αθήνα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη, ουσιαστικά, δημόσια παρέμβασή του από τότε που αποχώρησε από την ηγεσία της ΝΔ.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Καλαμάτα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση επικίνδυνη για τον τόπο επισημαίνοντας πως απέτυχε σε όλα και τον Αλέξη Τσίπρα «αδίστακτο» και «ανεύθυνο».

Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε των πολιτικών του ως πρωθυπουργού και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο προσφυγικό και την οικονομία. Μάλιστα φρόντισε να δηλώσει παρών στον αγώνα που δίνει η ΝΔ και η χώρα.

«Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα κλείσουν τις τράπεζες. Και έκλεισαν τις τράπεζες. Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα βάλουν capital controls. Και έβαλαν capital controls – πιστωτικούς ελέγχους – που δεν ξέρουμε πότε θα αρθούν. Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα γεμίσει η χώρα από παράνομους μετανάστες. Και τώρα βλέπετε τι γίνεται. Παρέδωσα κράτος και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot! Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα πάνε την Ελλάδα σε σύγκρουση με τους εταίρους της, από θέση αδυναμίας. Και ότι θα χάσουν! Κι αυτό έγινε: Μας ξανάβαλαν σε τρίτο μνημόνιο, ακόμα πιο οδυνηρό! Την ώρα που τότε βγαίναμε από τα Μνημόνια. Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα μας ξαναβάλουν σε ύφεση, ενώ είχαμε βγει στην ανάπτυξη. Κι αυτό έγινε.»

«Δυστυχώς, δεν έκαναν ‘κάποια λάθη’.Τα έκαναν όλα λάθος! Ήταν λάθος του κ. Τσίπρα ο Βαρουφάκης. Ήταν λάθος του η κα. Κωνσταντοπούλου. Ήταν λάθος του η κα. Τασία. Ήταν λάθος του που άνοιξε τα σύνορα. Και προσκάλεσε τους πάντες να έλθουν. Ήταν λάθος του που μας έλεγε πως ‘δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες’, πως όλοι ‘πρόσφυγες’ είναι τάχα. Τώρα τον αναγκάζουν να τους ξεχωρίζει. Ήταν λάθος του που έκλεισε την «Αμυγδαλέζα», το κλειστό κέντρο κράτησης παράνομων» είπε.

O κ. Σαμαράς επέκτεινε την κριτική του στο χώρο της οικονομίας: « Ήταν λάθος του Τσίπρα, όταν κραύγαζε πως ‘θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές’! Το θυμάστε αυτό; Τώρα μας έκανε ρεζίλι ως χώρα και μας ‘χορεύουν’ οι αγορές και οι ‘θεσμοί’ Ήταν λάθος του Τσίπρα, που δεν έκλεισε, πέρσι τον Ιούνιο, την τελευταία ‘αξιολόγηση’ της προηγούμενης συμφωνίας που, έτσι κι αλλιώς, τελείωνε (…) Ήταν λάθος του που αύξησε τη φορολογία, ήταν λάθος του που έδιωξε επενδυτές, ήταν λάθος του που ματαίωσε αποκρατικοποιήσεις. Και τώρα, που ο ίδιος θέλει να τις προχωρήσει, τις μπλοκάρουν οι δικοί του» δήλωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε τη χώρα πίσω! Δεν έκανε απλώς «κάποια λάθη». Ολόκληρος είναι ένα πελώριο λάθος! Ένα τραγικό «ατύχημα» που δεν έπρεπε να συμβεί. Αλλά συνέβη. Και τώρα λέει κι άλλα ψέματα για να καλύψει τα αλλεπάλληλα λάθη του.

Ορισμένοι βέβαια, ίσως να γοητεύονται ακόμα από τέτοια ψέματα» δήλωσε.

«Αν δεν ήταν όλα αυτά τόσο σοβαρά, θα μπορούσα να μιλήσω για κυβερνητική φαρσοκωμωδία. Ή και για τσίρκο ακόμα. Γιατί όταν πας από το «Ουάου» του κ. Βαρουφάκη, στο «νιάου», της… γάτας των Ιμαλαϊων, τότε, προφανώς, έχεις, ως κυβέρνηση, απόλυτα αυτοδιασυρθεί», τόνισε.

«Η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει και να μείνει σε ευρωπαϊκή πορεία.

Οι φόροι μπορούν να αρχίσουν ξανά να μειώνονται και η ανάπτυξη να επιστρέψει.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει ξανά αληθινή Ελπίδα στον τόπο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να τα καταφέρει. Κι είμαστε όλοι δίπλα του» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ