ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ: Τ’ ακούς Ιβάν;

Επιμέλεια Χρήστος Μαλασπίνας

Πως τους το  ‘πε ο «Ιβάν ο Τρομερός» στην Επιτροπή της Βουλής για τους Απόδημους Έλληνες; Α, ναι: “Αν δεν θέλετε επενδύσεις, τους είπε, να πάτε στον Μάρξ, εμένα τι με καλέσατε;”

Άδικο είχε ο άνθρωπος;  Μία που τον φώναξαν να τους πει τι πρέπει να γίνει για έρθουν στην Ελλάδα οι …θρυλικές πια επενδύσεις, που ούτε Φαντομάς να ήτανε, μία που τον πρόγκιξαν γιατί έθιξε, λέει, τα κακώς κείμενα της …πρώτη φορά αριστερά κυβέρνησης!

Και τι τους είπε; Απλά πράγματα. Θέλετε επενδύσεις, δώστε κίνητρα, σταθερό φορολογικό σύστημα, εργασιακή ειρήνη, αποενοχοποιείστε το κέρδος και όλα αυτά τέλος πάντων που όλοι μας λέμε κάθε μέρα χωρίς και να είμαστε Ιβάν ούτε καν επενδυτές! Στην «πρώτη φορά αριστερά» κάναμε μόνον το λάθος, ως  λαός, να επενδύσουμε και …μας πρόκοψαν!

Έκαναν τις ελπίδες μαρουλόφυλλα και τις ξεπούλησαν μισοτιμής  στις  λαϊκές αγορές!!!

Δεν κρατήθηκα και έσπευσα στο τηλέφωνο!

-Πρόεδρε, έλα γύρισες; Σε είδα εκεί στα λευκά σπίτια με τους …μαύρους ενοίκους και θαύμασα! Αλλά για πες μου, τι καταλαβαίνεις, εσύ, Πρόεδρε,   από όσα τους είπε ο Ιβάν για τις επενδύσεις;

-Εγώ αυτό που δεν κατάλαβε είναι τι ήθελε εκεί ο Ιβάν! Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

-Τι εννοείς;

-Κοίτα,  αν κάνουμε μία ιστορική αναδρομή θα δούμε ότι τα τελευταία 25 χρόνια  η Ελλάδα κατέκτησε ένα νέο Ημερολόγιο!

-Και πώς το κάνε αυτό;

-Απλά, προσθέτοντας στο Γρηγοριανό ημερολόγιο δύο μέρες και κάτι ψιλά από το Ιουλιανό ανά βδομάδα και έτσι έφτιαξε ένα νέο ημερολόγιο που έχει όχι 12 αλλά 16 μήνες!

-Μα πως γίνεται αυτό, πρόεδρε;

-Δες τους Δημοσίους Υπαλλήλους που πληρώνονται με 14 μήνες απολαβές το χρόνο!  Άμα προσθέσεις τα επιδόματα των εν τη Βουλή εργαζομένων φτάνεις ετήσιες  απολαβές 16 μηνών! Αναλογικά βγαίνουν και οι συντάξεις τους για 16 μήνες το …χρόνο!

Επομένως έχουμε το φαινόμενο να παρουσιάζονται οι πρώτοι  και να δηλώνουν εργασία 8 μήνες το χρόνο, να αποδίδουν εργασία ενός μηνός, και να πληρώνονται για 14 μήνες!  Οι άλλοι να αποδίδουν για 3 μήνες εργασία και να πληρώνονται για 16 μισθούς! Έτσι φθάσαμε στο Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου!

-Εννοείς δηλαδή ότι δεν είναι δυνατόν να κάνεις επενδύσεις και, μάλιστα,  κερδοφόρες ώστε να φτάσουν τα κέρδη να καταβάλεις  και φόρους,  άμα πληρώνεις 16 μήνες και πουλάς 12;

-Και όχι μόνον αυτό. Να κοίτα, εμείς, μαζί με το νέο ημερολόγιο ανακαλύψαμε και την αξία του ελληνικού αλφαβήτα…  Ανακατώσαμε τα γράμματα και στο ορθόν «τα αγαθά κόποις κτώνται» προσθέσαμε ένα «λάμδα» και το κάναμε «τα αγαθά κόλποις κτώνται»! ‘Ετσι,  το 99%  του εισοδήματος προέρχεται από το «κόλποις» και το 1% από το «κόποις»!

Η συνταγή αυτή σας έδωσε πονοκέφαλο και, όπως λέει ο γιατρός, «take tow ασπιρίνες και κάνε με call το πρωΪ»!!!

-Λες, πρόεδρε εκεί να κόλλησε η «μηχανή» και δεν παράγει …ελπίδες;

-Όχι μόνο.  Το κρίσιμο πρόβλημα είναι ότι οι δανειστές σας  -που συντηρούσαν  με τα δανεικά όλα τα χρόνια το νέο ημερολόγιο- δεν κατανοούν ότι πρέπει να σας χρηματοδοτούν  στο διηνεκές και αδιαμαρτύρητα,  γιατί αυτό το νέο ημερολόγιο είναι πλέον «κεκτημένο δικαίωμα» και ως τέτοιο έχει «κόκκινες γραμμές»!  Επομένως, αυτοί που τα λαμβάνουν τα επιδόματα και τις επιδοτήσεις, τα βάφουν κόκκινα  και αυτοί που δίνουν τα δανεικά, τα έχουνε βάψει μαύρα…

-Τ΄ακούς Ιβάν;