Λίγοι ανεγκέφαλοι διέσυραν το όνομα της Ομογένειας στην Μελβούρνη

Μελβούρνη.- Μια μικρή ομάδα ανεγκέφαλων ομογενών νεαρών, με τη συμπεριφορά της, αμαύρωσε (για άλλη μια φορά) το ελληνικό όνομα και επισκίασε την άψογη συμπεριφορά δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων φιλάθλων.  Την ίδια στιγμή, τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης δεν έχασαν την ευκαιρία να «οργιάσουν», μιλώντας για εκτεταμένα επεισόδια που ποτέ δεν έγιναν.  Στην «παγίδα» έπεσαν και ελλαδικά μέσα ενημέρωσης που έκαναν λόγο για «συγκρούσεις» ομογενών με την αστυνομία στο κέντρο της Μελβούρνης.  Έτσι και η νίκη της εθνικής Ελλάδας και το «μαγικό» γκολ του Μανιάτη πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Η αλήθεια είναι ότι σημειώθηκαν κάποια μικρά επεισόδια, όταν ομάδα Ελλήνων οπαδών, που έκανε πορεία προς το γήπεδο, άναψε και πέταξε μερικές φωτοβολίδες και άναψε καπνογόνα, δημιουργώντας μικρή ένταση.

Οι ομογενείς παρέλασαν με γαλανόλευκες σημαίες, αλλά με τον Ήλιο της Βεργίνας, κραυγάζοντας συνθήματα όπως «Ελλάς-Ελλάς-Μακεδονία» και «Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο».  Ελάχιστοι απ’ αυτούς, παρά την απαγόρευση και τις συστάσεις της αστυνομίας, πέταξαν φωτοβολίδες και καπνογόνα και όταν οι αστυνομικοί έσπευσαν να επιβάλουν την τάξη, ξέσπασαν μικρές συμπλοκές και μάχες σώμα με σώμα, όμως, ευτυχώς, η κατάσταση ηρέμησε σχετικά γρήγορα.

Όπως είναι γνωστό, στην Αυστραλία οι αρχές δεν παίζουν με αυτά τα ζητήματα και η αστυνομία αντιμετώπισε την κατάσταση με μεγάλη αυστηρότητα, σταματώντας τους νεαρούς ως ύποπτους για πρόκληση βίας και επεισοδίων.  Καπνογόνα έπεσαν και μέσα στο γήπεδο με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία και να υποχρεώσει εφτά άτομα να βγουν έξω.

Την συμπεριφορά των ελάχιστων ανεγκέφαλων καταδίκασαν η Αυστραλιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο πολιτειακός υπουργός Αθλητισμού, Τζον Ερέν, σημειώνοντας ότι «η συμπεριφορά τους αδικεί την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων που φέρθηκαν άψογα».

Από εκεί και πέρα, τη σκυτάλη πήραν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης που «οργίασαν» με την παραπληροφόρηση και έκαναν λόγο «για εκτεταμένα επεισόδια» διασύροντας ισοπεδωτικά την παροικία μας.