Ομογενής αποχωρεί από την πολιτική σκηνή της Αυστραλίας

Μελβούρνη.- Η Σόφι Μιραμπέλα αποχωρεί από τον πολιτικό στίβο της Αυστραλίας ευελπιστώντας ότι θα «μετακομίσει» στον λαμπερό χώρο των ΜΜΕ ως σχολιάστρια.

Η ομογενής πρώην πολιτικός μιλώντας για τα μελλοντικά της σχέδια σε τηλεοπτική εκπομπή του Sky News και συνομιλώντας με τον επίσης σχολιαστή, Andrew Bolt, δήλωσε ότι με δεδομένες τις ικανότητές της αλλά και την εμπειρία της, θεωρεί ότι έχει όλα τα προσόντα και την κριτική ικανότητα ώστε να αναλάβει θέση παρόμοια με αυτή του κ. Bolt.

, ο τότε πρωθυπουργός Tony Abbott, «τοποθέτησε» την Σόφι Μιραμπέλα

Ο π. πρωθυπουργός Tony Abbott,  με την Σόφι Μιραμπέλα.

Η κ. Μιραμπέλα που έθεσε ανεπιτυχώς και για δεύτερη φορά υποψηφιότητα για την έδρα Indi, δήλωσε ότι οι βασικότεροι λόγοι που συνέβαλαν στην παταγώδη ήττα της ήταν ο πόλεμος που κήρυξαν εναντίον της τα συνδικάτα, τα αριστερών ιδεολογικών πεποιθήσεων ΜΜΕ και οι «φεμινίστριες της Μελβούρνης».

Για δεύτερη φορά -η πρώτη ήταν μετά την ήττα της στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013- η κ. Μιραμπέλα επανέλαβε ότι σε αυτή τη φάση της ζωής της θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με την οικογένειά της.

Η κ. Μιραμπέλα επισήμανε ότι η δεύτερη προσπάθειά της να επανέλθει στα έδρανα της Βουλής μετά τις εκλογές της 2ας Ιουλίου δεν ήταν δυσκολότερη απ’ αυτή που κατέβαλε στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013 αλλά επισήμανε ότι οι προοπτικές επιστροφής της στη Βουλή ήταν μικρές λόγω της κατά μέτωπον επίθεσης που δέχθηκε από τα ΜΜΕ και τα συνδικάτα.

Η Σόφι Μιραμπέλα εισήλθε για πρώτη φορά στην ομοσπονδιακή Βουλή μετά την εκλογική αναμέτρηση του 2001 και θεωρούνταν ως μία από τις πλέον στενές συνεργάτιδες του πρώην πρωθυπουργού, Tony Abbott. Λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση του 2013 και, ενώ ο Συνασπισμός βρισκόταν ακόμα στην αντιπολίτευση, η Σόφι Μιραμπέλα με δεδομένο ότι ο Συνασπισμός θα κέρδιζε την εξουσία στις εκλογές, θεωρούνταν σίγουρο ότι θα αναλάμβανε υπουργική θέση. Και ενώ ο Συνασπισμός κέρδισε την εξουσία και ο Tony Abbott την πρωθυπουργία, η ομογενής πολιτικός έχασε την έδρα της από την ανεξάρτητη βουλευτή, Kathy McGowan, κάτι που επαναλήφθηκε και στις πρόσφατες εκλογές.

Μετά την ήττα της στην εκλογική αναμέτρηση του 2013, ο τότε πρωθυπουργός Tony Abbott, «τοποθέτησε» την Σόφι Μιραμπέλα στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού δημοσίου δικαίου, «Australian Submarine Corporation».

Η κ. Μιραμπέλα απέφυγε προχθές να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το τι έγινε με τη θέση που της έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο Tony Abbott είναι ένας χαρισματικός πολιτικός και είτε από τη θέση του απλού βουλευτή ή από κάποια ανώτερη θέση στην κυβέρνηση, έχει πολλά να προσφέρει.

Πηγή:neoskosmos.com