ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Με την καρδιά στην Ελλάδα

melissa1-90x901Με το μπόλι των Ελλήνων ομογενών έχει μπολιαστεί, για τα καλά, και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος! Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, που αναγκάζεται πλέον να ζει τον περισσότερο χρόνο του εκτός Ελλάδος, δεν χάνει ευκαιρία να εξωτερικεύει το ενδιαφέρον που πάντα ένοιωθε για την ομογένεια.

 

melissa1-90x901Παράλληλα, όμως,  δεν κρύβει πλέον και ότι έχει γίνει κι αυτός  …δισυπόστατος! Στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη του το …εξομολογήθηκε! Τόνισε ότι καίτοι είναι αφοσιωμένος στις ευρωπαϊκές υποθέσεις «δεν παύω από το να έχω το νου μου και την καρδιά μου στην Ελλάδα».

 

melissa1-90x901Αυτό ακριβώς δεν κάνουν και όλοι οι Έλληνες Απόδημοι; Κοιτάζουν τα της καθημερινότητάς τους (σκληρής και επίπονης πολλές φορές) και συγχρόνως έχουν τα μάτια της καρδιάς τους στραμμένα στην γενέτειρα. Με υπερούσια λατρεία. Με γνήσιο ενδιαφέρον. Και με διάθεση προσφοράς.

 

 

melissa1-90x901Ο επιτυχημένος π. Δήμαρχος Αθηναίων, π. βουλευτής και π. υπουργός μπορεί –εκτός όλων των άλλων- να «μαρτυρήσει» αυθεντικά για το πώς νιώθουν οι ομογενείς για την πρώτη τους πατρίδα. Γιατί επιζητούν (και δικαιούνται) να ψηφίζουν για την γενέτειρά τους από τον τόπο κατοικίας τους. Και γιατί νιώθουν προδομένοι κάθε φορά που κάποια κόμματα αν και δεν αρνούνται τη μεγάλη αυτή αλήθεια, εντούτοις την προσπερνούν χάρη  κομματικού συμφέροντος, όπως κακώς το προσλαμβάνουν.

 

melissa1-90x901Αλλά και γιατί κάθε φορά που το όνομα της Ελλάδος διασύρεται στο εξωτερικό, είτε από εσωτερική αιτία είτε εξαιτίας του ξένου παράγοντα, ο εκτός συνόρων Ελληνισμός ορθώνεται αυτοβούλως ως κυματοθραύστης των επιθέσεων  και ως φάρος  ελληνικού φωτός, μαζί.

 

melissa1-90x901Κάποτε πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά για τον εκτός συνόρων ελληνισμό, σε τούτη τη χώρα, που μόνο ευκαιριακά και επιφανειακά τον προσεγγίζουν οι κρατικοί ιθύνοντες και κερδοσκοπικά η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Και σ΄αυτό η συμβολή του Δημήτρη Αβραμόπουλου μπορεί να είναι πολύτιμη.