Χριστουγεννιάτικο «δώρο» $200.000 στην Ελληνική Κοινότητα Ν.Αυστραλίας από την πολιτειακή κυβέρνηση

Ν. Αυστραλία.- Με $200.000 δολάρια θα ενισχύσει την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας η πολιτειακή κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σε ομιλία του ο ομογενής υπουργός Οικονομικών Νότιας Αυστραλίας, Τομ Κουτσαντώνης.

Η ανακοίνωση για την απρόσμενα γενναιόδωρη προσφορά προς τον 86χρονο οργανισμό, έγινε από τον ίδιο τον Θησαυροφύλακα κατά τη διάρκεια του ετήσιου Χριστουγεννιάτικου γεύματος που παρέθεσε η ΕΟΚΝΑ στην κεντρική αίθουσά της στο Ολύμπικ Χωλ, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων και την ετήσια απονομή των βραβείων προς τους εθελοντές της Κοινότητας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θησαυροφύλακα για το κονδύλι που διέθεσε η κυβέρνηση της πολιτείας στην ΕΟΚΝΑ. Διακρίνονται, από αριστερά, Παναγιώτης Πύρος (αντιπρόεδρος), Δημήτρης Δημόπουλος (γραμματέας), Έλλη Σπέη (βοηθός γραμματέα), Τομ Κουτσαντώνης (θησαυροφύλακας) και Βασίλειος Γκόνης (πρόεδρος)

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θησαυροφύλακα για το κονδύλι που διέθεσε η κυβέρνηση της πολιτείας στην ΕΟΚΝΑ. Διακρίνονται, από αριστερά, Παναγιώτης Πύρος (αντιπρόεδρος), Δημήτρης Δημόπουλος (γραμματέας), Έλλη Σπέη (βοηθός γραμματέα), Τομ Κουτσαντώνης (θησαυροφύλακας) και Βασίλειος Γκόνης (πρόεδρος)

Το διόλου ευκαταφρόνητο αυτό ποσό θα διατεθεί για την ανακαίνιση της αίθουσας Ολύμπικ Χωλ, η οποία αποτελεί το σήμα κατατεθέν του οργανισμού αφού έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες εκδηλώσεις και άλλα σημαντικά γεγονότα στην 60χρονη πορεία του.

«Είναι μια μικρή ένδειξη εκτίμησης της κυβέρνησης για τη σκληρή δουλειά που κάνετε ως Κοινότητα» είπε χαρακτηριστικά ο ελληνικής καταγωγής Θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλειος Γκόνης, δήλωσε με τη σειρά του ιδιαίτερα ευχαριστημένος και ευγνώμων απέναντι στην πολιτειακή κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας για την ευγενική προσφορά της, η οποία όπως τόνισε ήταν μεγάλη έκπληξη και ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, αφού είναι τόσο αναγκαία για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Κοινότητας.

Το Χριστουγεννιάτικο δείπνο τίμησαν με την παρουσία τους ο ανώτατος δικαστής Νότιας Αυστραλίας κ. Χριστόφορος Κουράκης, ο πρόεδρος της πολιτειακής Βουλής και βουλευτής Croydon, κ. Michael Atkinson, ο οποίος εκπροσώπησε την υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Zoe Betisson, ο βουλευτής Unley και σκιώδης υπουργός Συγκοινωνιών, Υποδομών και Οδικής Ασφάλειας κ. David Pisoni, ο οποίος εκπροσώπησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Steven Marshall, η υπαρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Vickie Chapman, η βουλευτής Wright, κ. Jennifer Rankine, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Hindmarsh, κ. Στάθης Γεωργανάς, η πρόεδρος της Επιτροπής Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, κ. Grace Portolesi, o δήμαρχος West Torrens, κ. John Trainer και η δήμαρχος Charles Sturt, κ. Angela Evans.

Επίσης, εθελοντές και μη από όλους τους τομείς του οργανισμού, βρέθηκαν κάτω από την ίδια στέγη για να υποδεχθούν την Χριστουγεννιάτικη περίοδο ενώ την βραδιά άνοιξε η κ. Χήμω Τσάκαλου.

Στη συνέχεια ακολούθησε το μήνυμα του προέδρου της Κοινότητας Βασίλειου Γκόνη, ο οποίος ευχαρίστησε τους εθελοντές για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους λέγοντας πως αυτοί αποτελούν την κινητήρια δύναμη του οργανισμού αφού μέσα από το έργο τους δυναμώνουν και στηρίζουν την Ελληνική Κοινότητα και κατά τη συνέπεια την κοινωνία της Νότιας Αυστραλίας στο σύνολό της.

Αμέσως μετά το μήνυμα του Προέδρου παρατέθηκε δείπνο και η βραδιά συνεχίστηκε με την απονομή των Βραβείων «Κον Μαρίνος», τα οποία απονέμονται σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Φλίντερς που αριστεύουν στις διατριβές τους στον τομέα των σπουδών τους ο καθένας.

Το πρώτο βραβείο έλαβε η φοιτήτρια Μαριαλένα Τερζάκη με τη διατριβή της «The Novel as Textbook: Using Literature as a Teaching Material to Teach Greek as a Foreign Language to Adults».

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στον Ira Herbold από τη Σχολή Κοινωνικών Σπουδών για τη διατριβή του «Epistemology Wars: Knowledge and cultural imperialism in the history wars»

Το τρίτο βραβείο έλαβε η Anne Mignone από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών για τη διατριβή της «Is offshore processing legal?».

Βραβεία αριστείας όμως απονεμήθηκαν και σε μαθητές των σχολείων της Κοινότητας.

Ο Σύλλογος Γεωργίου Τραμουντάνα «Νορθ» βράβευσε τους μαθητές Μία Καρλή, Φωτεινή Θεοδωρακάκου και Βασίλη Κορολή, που αρίστευσαν στην εκμάθηση της ελληνικής ενώ ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Ν. Αυστραλίας «Ο Ταξιάρχης» βράβευσε τους μαθητές Κωνσταντίνο Σταθόπουλο και Μελίνα Γκάφη.

Η βραδιά συνεχίστηκε με ζωντανή μουσική.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚΝΑ

Πιστοί στα ελληνικά ήθη και έθιμα, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν.Α, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας την Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017 στο Ολύμπικ Χωλ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚΝΑ, αρχικά, πρόκειται να τελεστεί παράκληση στον Μέγα Βασίλειο στις 7.30μμ., στον Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η πατροπαράδοτη κοπή της βασιλόπιτας στο Ολύμπικ Χωλ, παρουσία του Ιερού Κλήρου, Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, Εκκλησιαστικών επιτροπών και Φιλόπτωχων Αδελφοτήτων.

 

πηγή:neoskosmos.com