Θα διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ή θα κάνουν λάστιχο τον κανονισμό της Βουλής για να διασώσουν τον Καμμένο;

Μέχρι το τέλος για να κρατηθούν στην καρέκλα της εξουσίας, θα φτάσουν στην κυβέρνηση, κάνοντας ακόμη και τον κανονισμό της Βουλής λάστιχο. Η προσπάθεια να διατηρηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, σε συνδυασμό με την αγωνία τους να ρίξουν σανίδα σωτηρίας στον Πάνο Καμμένο, μετά τα παρατράγουδα με τις γκαζόζες και τις απειλές ότι θα αποκαλύψεις πρόσωπα και πράγματα και δεν θα κάνει η κυβέρνηση παρέλαση, το Μαξίμου ψάχνει διέξοδο.

Και φαίνεται ότι βρήκε μαγειρεύοντας τις διαδικασίες μετά την παράδοση της έδρας από τον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε σχετικό ερώτημα απάντησε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής. Κάτι που σημαίνει ότι σε συνεργασία με τον Νίκο Βούτση μαγειρεύουν λύση για να μη χάσει ο Πάνος Καμμένος την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.
Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι θα ξεκινήσει ο διάλογος για την αλλαγή του κανονισμού αλλά αρνήθηκε να πει αν αυτό αφορά τους ΑΝΕΛ. Και συνέχισε: «Δεν είναι ηθικό η πολιτικά ορθό να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν την είσοδο τους στο Κοινοβούλιο, παρά το ότι βουλευτές για λόγους συνείδησης ή άποψης μπορούν να αποχωρήσουν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στον πρώην κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο και στην απειλή του ότι δεν θα προλάβει η κυβέρνηση να κάνει παρέλαση είπε: «οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρελάσεις, αλλά κυβερνούν και θα κυβερνήσουμε έως το τέλος της συνταγματικής μας θητείας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα είχε καταγγείλει τον πρωθυπουργό και τον Νίκο Βούτση ότι απεργάζονται τη διάλυση των ΑΝΕΛ, προξενώντας την απορία του κ. Τσίπρα που λίγη ώρα μετά έφυγε.

πηγή: in.gr