Ρουσόπουλος: Εργαζόμαστε για αυτοδυναμία – Μετατέθηκαν οι εκλογές για να αλλάξει η κυβέρνηση ηγεσία στη Δικαιοσύνη

Αθήνα.- «Η απόφαση του πρωθυπουργού δείχνει πόσο απρογραμμάτιστα λειτουργεί σε κάποια πράγματα η κυβέρνηση. Ξεκίνησαν απρογραμμάτιστα, με τον ίδιο τρόπο καταλήγουν. Υπάρχει μια προχειρότητα, αλλά και μια σκοπιμότητα στο θέμα του διορισμού ηγεσίας στη Δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αλλαγή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος εκτίμησε πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού δείχνει πόσο απρογραμμάτιστα λειτουργεί σε κάποια πράγματα η κυβέρνηση. Ξεκίνησαν απρογραμμάτιστα, με τον ίδιο τρόπο καταλήγουν. Υπάρχει μια προχειρότητα, αλλά και μια σκοπιμότητα στο θέμα του διορισμού ηγεσίας στη Δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη και συνέχισε:

«Το 2014, μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας ζήταγε από τον ΠτΔ να μην προχωρήσει σε νέο γύρο μέτρων, και να μην διορίσει Επίτροπο και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Όλα αυτά δύο χρόνια πριν τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης Σαμαρά. Σε ένα μήνα τελειώνει η θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να κάνει το διορισμό στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. (…) Είχαμε τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να συμμετέχει σε συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σε καμία κυβέρνηση δεν είχε συμβεί αυτό».

Αποτιμώντας τη σαρωτική νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές, ο κ. Ρουσόπουλος είπε: «Είχαμε τέσσερα χρόνια χωρίς εκλογές, ο κόσμος έδειξε δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνησή. Και εκτιμώ πως θα ανέβει το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές και θέλω να πιστεύω ότι θα καταγράψουμε αυτοδυναμία. (…) Θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει με τα μικρότερα κόμματα, στις εθνικές εκλογές είναι πιο κομματική ψήφος. Κλειδί για αυτοδυναμία είναι οι συνεργασίες, γιατί τα προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από κοινού. Μιλάω για μετεκλογικές συνεργασίες. Την επόμενη μέρα ελπίζουμε σε συναινέσεις εντός της Βουλής, σε νομοσχέδια».

πηγή:newpost.gr