Tο 13ο Συνέδριο Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος COSTA NAVARINO στην  Πύλο, στις 3 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε το 13o Διεθνές Συνέδριο και η Γενική Συνέλευση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας .

Στο Συνέδριο  συμμετείχαν 43 Σύλλογοι, 3 ιδρυτικά μέλη και 6 θεσμικά μέλη, μεταξύ των οποίων και η δ/ντρια του Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση.

Ο θεσμός της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας λειτουργεί από το 1997 και ως στόχο έχει την συσπείρωση των απανταχού Μεσσηνίων και την ανάδειξη διεθνώς ενός εκπάγλου φυσικού κάλλους και απύθμενης πολιτισμικής κληρονομιάς τόπου της Νότιας Ελλάδας, της Πελοποννήσου, κοιτίδας του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, αδιάλειπτης πεμπτουσίας του Ελληνισμού, ενός τόπου, που ιστορικά συνδέεται και με τη φίλη ομόδοξη Ρωσία, ιδίως κατά τους νεώτερους χρόνους.

kep amf syonΤο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. με έδρα τη Μόσχα και η διευθύντριά του Δώρα Γιαννίτση είναι μέλος της Αμφυκτιονίας από το 2013, προωθώντας τη Μεσσηνιακή Γη στη φίλη ομοδοξη Ρωσία ποικιλοτρόπως, σφαιρικά, με τη βοήθεια διαφόρων εκδηλώσεων.

Αναλυτική παρουσίαση των εκδηλώσεων του Κ.Ε.Π. με έμφαση τη Μεσσηνία δύνασθε να αντλήσετε στον εξής Σύνδεσμο στο Διαδίκτυο http://www.hecucenter.ru/up/ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΚΕΠ.pptx

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π., διδάκτωρ ιστορίας και ηθοποιός Δώρα Γιαννίτση, εξελέγη πρόεδρος του Παραρτήματος Ευρώπης της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας.