Διπλή έρευνα για την αυτοκτονία Επστάιν, οργισμένος ο υπουργός Μπαρ

Ξεχωριστές έρευνες για τον θάνατο του μεγιστάνα χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του, σε κέντρο κράτησης στην Νέα Υόρκη, άρχισαν το FBI και ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την αυτοκτονία του 66χρονου μεγαλοεπενδυτή, σημειώνοντας πως το περιστατικό «εγείρει σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Wall Street Journal» ο κ. Μπαρ εξοργίστηκε όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Επστάιν, λέγοντας σε συνεργάτες του πως είναι αποφασισμένος να διαλευκάνει την υπόθεση.

Ο Επστάιν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση πριν περίπου τρεις εβδομάδες, αφότου βρέθηκε ημιλιπόθυμος στο κελί του με σημάδια στον λαιμό του. Ωστόσο, σύμφωνα με διαρροές σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, βγήκε από το πρόγραμμα επιτήρησης πριν λίγες ημέρες.

Ο χρηματιστής συνελήφθη στις αρχές Ιουλίου για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, που κατηγορούνταν ότι είχε διαπράξει μεταξύ 2002 και 2005 στα πολυτελή σπίτια του στην Νέα Υόρκη και την Φλόριντα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο μεγιστάνας και συνεργοί του προσέλκυαν ευάλωτα κορίτσια, το νεότερο 14 ετών, και τα έπειθαν να προσφέρουν ημίγυμνα ή γυμνά μασάζ που συχνά κατέληγαν σε αυνανισμό ή ερωτικές πράξεις.

Τα θύματα λάμβαναν χρηματικά ποσά ώστε να μην μιλήσουν και παρακινούνταν να «στρατολογήσουν» κι άλλες κοπέλες.

Ο Επστάιν είχε δηλώσει αθώος. Κρατούνταν δίχως εγγύηση έως την δίκη του, η οποία δεν είχε προγραμματιστεί.

Πηγή: skai.gr

Φωτογραφία: Ο υπουργός Γουίλιαμ Μπαρ (AP Photo/Richard Drew)