Ο δήμαρχος Άνδρου απαντά στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Κατέρρευσε χωματέρη στον βυθό

Έμμεση απάντηση στην δημοσίευση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο σχετικά με την βρώμικη παραλία της Άνδρου, έδωσε ο δήμαρχος του νησιού.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Άνδρου ανέφερε πως η συγκεκριμένη παραλία έχει τόσο μεγάλο όγκο σκουπιδιών στον βυθό της επειδή είχε καταρρεύσει τμήμα της χωματερής με αποτέλεσμα απορρίμματα να καταλήξουν στον πυθμένα της.

Ο απερχόμενος δήμαρχος ανέφερε στο OPEN πως έχουν παρ΄ ότι είχαν γίνει έργα καθαρισμού, οι αρχές δεν είχαν προνοήσει τότε για τον καθαρισμό του συγκεκριμένου βυθού.

«Το λάθος μας είναι που δεν σκέφτηκε κανείς να πέσουν και δύτες, να δουν αν στην θάλασσα υπάρχουν και απορρίμματα» αναφέρει σε τηλεφωνική του δήλωση στο δελτίο ο απερχόμενος Δήμαρχος και  συμπληρώνει: «Η Άνδρος είναι πεντακάθαρη, οι παραλίες είναι πεντακάθαρες, μάλιστα έχουμε σημειώσει και αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια».

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο θέμα έκανε τον γύρο του κόσμου μετά από δημοσίευση σχετικής φωτογραφίας του Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Τι είχε δημοσιεύσει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Ολα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε», αυτό ήταν το σχόλιο του Χολιγουντιανού ηθοποιού, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα βρέθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πάρο για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος τόσο με την κλιματική αλλαγή, όσο και γενικότερα με θέματα του περιβάλλοντος.

Μάλιστα μέσω του ιδρύματός του , ο Χολιγουνττιανός ηθοποιός υποστηρίζει δράσεις σχετικές με το περιβάλλον και την άγρια ζωή.