Συνεχίζεται το μπαράζ τουρκικής προκλητικότητας σε όλα τα μέτωπα

Την τουρκική προκλητικότητα, κυρίως στο Αιγαίο, σχολίασαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δημοσιογράφος Μαρίνος Γκασιάμης, ο υποναύρχος ΠΝ ε.α. Στέλιος Φενέκος και ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης.

Ο αμυντικός συντάκτης του MEGA, υπογράμμισε τις χθεσινές υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από οκτώ ελληνικά νησιά, σημειώνοντας ότι είχαν να γίνουν αρκετά χρόνια σε τέτοιο βαθμό.

Χαρακτηριστικά, στη Λήμνο είχαν να συμβούν περίπου 10 χρόνια. Μάλιστα εκεί, ενεργοποιήθηκε και το σύστημα αεράμυνας, με τα τουρκικά μαχητικά να βρίσκονται για ώρα εγκλωβισμένα μεταξύ των πυραυλικών συστημάτων και των αεροσκαφών που είχαν σηκωθεί για να τα αναχαιτίσουν.

Από την πλευρά του ο υποναύρχος ε.α. αναφέρθηκε στην άσκηση που πραγματοποιούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις νότια της Κύπρου, σημειώνοντας ωστόσο ότι έχει συμβολικό χαρακτήρα. «Η Τουρκία δεν μπορεί να υποστηρίξει όλους τους στόχους της» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φενέκος.

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο υπογράμμισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να εξάγει μέρος της εσωτερικής κρίσης, κυρίως της οικονομικής με τη φυγή όλο και περισσότερων επενδυτών.

«Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η κόντρα του Τούρκου προέδρου με τους ισχυρούς δημάρχους πόλεων όπως η Κωνσταντινούπολη και η Σμύρνη» πρόσθεσε ο κ. Καιρίδης.

Τέλος, ο Μαρίνος Γκασιάμης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πτήσεων τουρκικών drones παράλληλα με τη συνοριογραμμή. «Μπορούμε να ρίχνουμε τα drones όταν μπαίνουν στον ελληνικό εναέριο χώρο» υποστήριξε ο κ. Φενέκος, ενώ ο Δημήτρης Καιρίδης σχολίασε πως τα συγκεκριμένα «όπλα» του Ερντογάν δεν απέδωσαν στη Συρία και τώρα χρησιμοποιούνται στη Λιβύη.

Πηγή:parapolitika.gr