Αναίμακτη ήττα του Ολυμπιακού στο σπίτι του 0-2

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 10′ με πέναλτι του Οτάβιο.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση στο Champions League και ηττήθηκε με 2-0 από την Πόρτο στο Φάληρο, αλλά για καλή του τύχη η Μάντσεστερ Σίτι έκανε τη δουλειά της, επικρατώντας με 3-0 της Μαρσέιγ, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να τερματίσουν στην 3η θέση του ομίλου, που οδηγεί στο Europa League.

“Καθάρισε” τη… μπουγάδα για πάρτη του! Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε και κόντρα στην Πόρτο, ηττήθηκε με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά πανηγύρισε την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν.. ευχάριστα νέα από το Μάντσεστερ, αφού η Σίτι νίκησε την Μαρσέιγ με 3-0, αποτέλεσμα που βόλεψε την ομάδα του Μαρτίνς (στην ισοβαθμία), και της έδωσε την 3η θέση στον όμιλο.

Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς ο Ολυμπιακός, μετά την αποβολή του Σεμέδο (79’). «Κιτρινίστηκε» ο Ραφίνια και χάνει το πρώτο ματς στη φάση των «32» του Europa League. Η κλήρωση την ερχόμενη Δευτέρα (14.12.2020).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Ολυμπιακό. Από μια εκτέλεση κόρνερ, το VAR βρήκε το χέρι που έκανε ο Χολέμπας, ο Μπριχ είδε ο ίδιος τη φάση, έδωσε την παράβαση και ο Οτάβιο έκανε το 0-1 για την Πόρτο στο 10’.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να ξεπεράσει το συγκεκριμένο «σοκ». Ο Μπουχαλάκης έκανε φοβερή μπαλιά στον Μασούρα, αυτός κατέβασε τη μπάλα, σούταρε από θέση τετ α τετ με τον αντίπαλο πορτιέρε, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Πόρτο περιόρισε αρκετά τις ενέργειες των γηπεδούχων, ενώ τα αρκετά φάουλ που έγιναν και οι καθυστερήσεις που υπήρξαν, δεν βοήθησαν το ματς να πάρει καλό ρυθμό. Βλέποντας αυτή την εικόνα, ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε εντολή στον Κώστα Φορτούνη να ξεκινήσει ζέσταμα (δεν τον ξεκίνησε, λόγω κάποιων ενοχλήσεων). Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπήκε στο ματς στο 35’, στη θέση του Καμαρά! Η πίεση που άσκησαν όμως οι φιλοξενούμενοι στο χώρο του κέντρου, «κατέστρεψε» κάθε προσπάθεια των «ερυθρολεύκων».

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευχάριστα νέα… από την Αγγλία. Η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το σκορ κόντρα στην Μαρσέιγ, αποτέλεσμα που βόλευε τον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς πέρασε τον Ραντζέλοβιτς, ο Φορτούνης ανέβασε.. στροφές και οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν την ισοφάριση στο 54’ με τον Ελ Αραμπί (δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά μέσα από τη μεγάλη περιοχή).

Ο Ολυμπιακός έδειξε καλύτερο πρόσωπο, αλλά η Πόρτο «χτύπησε» ξανά, στο λεπτό (77’) που κρίθηκε η πρόκριση των Πειραιωτών στους «32» του Europa League. Οι «δράκοι» έκαναν το 2-0 με τον Ουρίμπε, αλλά την ίδια στιγμή η Μάντσεστερ πέτυχε δεύτερο γκολ επί της Μαρσέιγ, βυθίζοντας την στην τελευταία θέση του ομίλου (το ματς έληξε 3-0). Μοναδικό αξιοσημείωτο μέχρι τη λήξη του αγώνα –αφού τα πάντα κύλησαν σε χαμηλούς ρυθμούς η αποβολή του Σεμέδο στο 79’.