Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Τραυματίας αστυνομικός

Αθήνα.– Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην κεντρική πλατεία με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής. Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων με καδρόνια και ρόπαλα.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ φέρει τραύμα στο δεξί μέρος του κεφαλιού και τα πόδια, και αιμορραγούσε αρκετά σοβαρά, αλλά είχε τις αισθήσεις του. Αγωνιώδεις ήταν οι κραυγές από συναδέλφους του για ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ήρθε μετά από μισή ώρα. Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Αυτή την ώρα εξελίσσεται «κλεφτοπόλεμος» ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ σε στενά της Νέας Σμύρνης με ρίψη πολλών μολότοφ, ενώ πολιορκήθηκε το αστυνομικό τμήμα. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα και δεκάδες αυτοκίνητα.

Βίντεο που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, δείχνει τη στιγμή που τραυματίστηκε ο αστυνομικός. Όπως φαίνεται στο βίντεο ένα άτομο ορμά και τον ρίχνει από τη μηχανή, ενώ στη συνέχεια δέχεται επίθεση από δεκάδες συγκεντρωμένους. Υπάρχει ανησυχία για την κατάστασή του, ωστόσο φαίνεται να έχει τις αισθήσεις του, κουνά τα χέρια του και τα πόδια του. Στο σημείο βρίσκεται διασώστης του ΕΚΑΒ.

Πεδίο μάχης

Διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και κροτίδες κατά αστυνομικών δυνάμεων, με την ΕΛ.ΑΣ. να απαντά με χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Επιστρατεύτηκε και ο «αίαντας», η αντλία νερού.

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης, μετά τη συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας. Διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και κροτίδες κατά αστυνομικών δυνάμεων, με την ΕΛ.ΑΣ. να απαντά με χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Επιστρατεύτηκε και ο «αίαντας», η αντλία νερού.

Οι οδομαχίες συνεχίζονται μέχρι αργά το βράδυ σε τρία σημεία της Νέας Σμύρνης: Στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, στη οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και στην οδό Ομήρου.

Ζημιές προξενήθηκαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.