Ο άθλος του Ολυμπιακού και η “απάντηση” Μαρτίνς με Σα

Ο κανονικός προπονητής και το deja Vu Μασούρα-Ελ Αραμπί. Διά… βοής, σημαντική μερίδα κόσμου, ζητούσε από τον Πορτογάλο κόουτς να μείνει στον πάγκο ο Σα που είναι όντως ντεφορμέ. Ωστόσο, η θέση του τερματοφύλακα δεν είναι τόσο απλή.

Ολυμπιακός: Το ματς με την ΑΕΛ ήταν το 21ο του Ολυμπιακού σε διάστημα 70 ημερών που μεσολάβησαν από την 3η Γενάρη και το 3-0 επί της ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες του Μαρτίνς δίνουν ένα ματς ανά 3,5 μέρες. Για μια ομάδα που ουσιαστικά δεν έκανε καλοκαιρινή προετοιμασία και δεν ξεκουράστηκε ενώνοντας στην πραγματικότητα την περυσινή σεζόν με τη φετινή, αυτό συνιστά έναν άθλο. Μια υπέρβαση σωματικών και ψυχικών δυνάμεων.

Τα γράφω αυτά, σκεπτόμενος φωναχτά, μπας και θυμηθεί κανείς από τους ξερολητζήδες φαν των κοινωνικών δικτύων και των ερτζιανών για ποιό λόγο οι κρίσεις φέτος έπρεπε να είναι οι πιο επιεικείς από ποτέ και όχι βουτηγμένες στην υπερβολή.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, όντας όπως πάντα ειλικρινής, δήλωσε μετά τη λήξη του ματς κόντρα στην ΑΕΛ ότι η ομάδα του δεν ήταν καλή αλλά συμπλήρωσε άμεσα πως δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει κανένα παράπονο από τους παίκτες του αφού η κούραση που κουβαλάνε «φωνάζει». Αυτό που δεν έχει «κουραστεί» είναι ο χαρακτήρας της ομάδας που τον διατηρεί με νύχια και δόντια είτε αισθάνεται εξαντλημένη, είτε όχι.

Αν το καλοσκεφτούμε, νομίζω, αυτή είναι η μεγαλύτερη… νίκη του Μαρτίνς. Που καταφέρνει να έχει στην τσίτα τους παίκτες του ακόμα και όταν έχουν διαφορά 20 πόντων από τους διώκτες. Θυμάστε κάτι δηλώσεις άλλων προπονητών στο παρελθόν; Δηλώσεις στα τελευταία ματς πρωταθλήματος που ο Ολυμπιακός είχε ήδη καπαρώσει και μαθηματικά τους τίτλους και οι παίκτες βαριόντουσαν αφόρητα και το έδειχναν. Θυμάμαι δηλώσεις του Σόλιντ, του Λεμονή και άλλων να τα χώνουν δημόσια στους παίκτες για τη νοοτροπία. Στην πραγματικότητα εκείνοι ήταν που αποτύγχαναν να τους πείσουν…

ΥΓ1: Διά… βοής, σημαντική μερίδα κόσμου, ζητούσε από τον Μαρτίνς να μείνει στον πάγκο ο Σα που είναι όντως ντεφορμέ. Και ο Μαρτίνς επειδή είναι κανονικός και εξαιρετικός προπονητής τον διατήρησε στην αρχική 11άδα και στη Λάρισα. Η θέση του τερματοφύλακα δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Είναι πολύ ιδιαίτερη και η διαχείριση πιο δύσκολη κινούμενη σε λεπτές ισορροπίες.

ΥΓ2: Νομίζω πως συνεχίζει να χάνει… κανονάκια ο Τιάγκο Σίλβα. Προσωπικά ούτε σ’ αυτό το ματς είδα κάτι ενδιαφέρον από τον Πορτογάλο χαφ που παίρνει ευκαιρίες αλλά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν τις εκμεταλλεύεται. Βεβαίως, ούτε ‘γω ούτε εσείς θα κρίνουμε το μέλλον του.

ΥΓ3: Deja Vu για Μασούρα και Ελ Αραμπί στο ματς με την ΑΕΛ αφού πριν εν τέλει βγάλει την ασίστ ο Γιώργος στον Γιουσέφ, υπήρξε μια φάση στην οποία προσπάθησε να σκοράρει ο ίδιος με το κεφάλι (και έκανε μια… τζούφια κεφαλιά που μπλόκαρε εύκολα ο Νάγκι) αντί να πασάρει στον Μαροκινό που περίμενε μόνος φάτσα με την εστία. Θυμόμαστε όλοι την ασίστ που δεν έβγαλε ο Μασούρας στον Ελ Αραμπί στο ματς με την Άρσεναλ. Αντί να βουλώνει τα αυτιά του θα πρέπει να τα ανοίγει (όπως και τη ματιά του και το ποδοσφαιρικό μυαλό του) στις κριτικές που γίνονται με καλή διάθεση. Ο Γιώργος είναι ένας σημαντικός και χρήσιμος παίκτης για τον Ολυμπιακό κι αυτό δεν το αλλάζει κάτι. Αυτό που πρέπει είναι να φροντίσει ο ίδιος να γίνει ακόμα πιο χρήσιμος.