ΑΠΡΟΟΠΤΟ: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Βλάβη στο αεροπλάνο της

Ένα τεχνικό πρόβλημα ήταν αρκετό για να ανατρέψει το πρόγραμμα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που στο πλαίσιο της περιοδείας της σε κράτη μέλη της Ε.Ε., θα έπρεπε να βρίσκεται στην Αθήνα από το βράδυ της Τετάρτης (17.06.2021).

Μόνο που είχε υπολογίσει χωρίς το… αεροπλάνο που θα τη μετέφερε από τη Μαδρίτη στην Αθήνα. Το οποίο έπαθε βλάβη και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ξέμεινε στην Ισπανία και γίνεται αγώνας δρόμου για να προλάβει να έρθει στην Ελλάδα.

Η πρόεδρος της Κομισιόν ξεκίνησε από χθες μια περιοδεία εξπρές σε πέντε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες προηγούνται στην έγκριση για την εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επρόκειτο, στις 10 το πρωί, να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και πρόγευμα εργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια οι δυο τους θα πήγαν στην Αρχαία Αγορά για να παρουσιάσουν, μέσω συνδέσεων με διάφορα μέρη της χώρας, τις δράσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0».

Αλλά το τεχνικό πρόβλημα στο αεροπλάνο της χάλασε τα… σχέδια όλων και έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου για να προφτάσει η πρόεδρος της Κομισιόν να φτάσει στην Αθήνα. Μοιραία, το πρόγραμμα θα αλλάξει.

Δεν αποκλείεται, η πρόεδρος της Κομισιόν μόλις φτάσει στην Αθήνα, να μεταφερθεί απευθείας στην Αρχαία Αγορά για την παρουσίαση, στο πλαίσιο της οποίας η ίδια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσουν και με πολίτες.