Προολυμπιακό, Ελλάδα – Τουρκία 81-63: «Ψυχωμένη» Εθνική έκανε σούπερ ανατροπή και προκρίθηκε στον τελικό

Η Ελλάδα έκανε φοβερή ανατροπή κόντρα στην Τουρκία και πήρε τη νίκη με 81-63 για να προκριθεί στο τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του Καναδά, όπου και θα αντιμετωπίσει την Τσεχία για ένα “εισιτήριο” στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο ξεκίνησε με τραγικό τρόπο το ματς και πέτυχε μόλις 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, μένοντας πίσω ακόμη και με 14 πόντους διαφορά από τους Τούρκους. Στη δεύτερη περίοδο όμως, η άμυνα της Εθνικής μας βελτιώθηκε και ο Λαρεντζάκης έδωσε λύσεις στην επίθεση (11 πόντους), για το 34-27 του ημιχρόνου.

«Βόμβα» στο Προολυμπιακό της Ελλάδας! Η Τσεχία απέκλεισε τον Καναδά και περιμένει τη «γαλανόλευκη» στον τελικό

Η Ελλάδα επέστρεψε από τα αποδυτήρια “ψυχωμένη” και με εντελώς διαφορετική εικόνα… πάτησε τους Τούρκους στο δεύτερο μέρος, “κλειδώνοντάς” τους με την άμυνά της. Με ένα εκπληκτικό 13-0, η “γαλανόλευκη” έφερε… τούμπα το ματς και με τους Καλάθη και Σλούκα να ανεβάζουν την απόδοσή τους, έκανε “περίπατο” στη συνέχεια.

Οι Τούρκοι μείωσαν στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου με συνεχόμενα τρίποντα του Κορκμάζ, αλλά η Ελλάδα έπαιξε… μπασκετάρα στο τέλος και πήρε άνετα τη νίκη με 81-63. Η “αρμάδα” του Ρικ Πιτίνο προκρίθηκε έτσι πανηγυρικά στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά, όπου και θα “παλέψει” κόντρα στην Τσεχία για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τα δεκάλεπτα: 22-8, 34-27, 47-51, 63-81

Ελλάδα (Πιτίνο): Αντετοκούνμπο 2, Καλάθης 18, Χρυσικόπουλος, Γιαννόπουλος 4, Κασελάκης 2, Κατσίβελης, Καββαδάς 2, Λαρεντζάκης 14, Μήτογλου 10 (12ρ.), Παπαγιάννης 14 (13ρ.), Σλούκας 15