Έκτακτη Γ. Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ν.Υ. για το ναυάγιο των εκλογών

Η Επιτροπή των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης το βράδυ της Πέμπτης, 15ης Ιουλίου 2021 και ώρα 6.00 μ.μ. συγκαλεί στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να θέσει επί τάπητος το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι εκλογές.

Πρώην πρόεδροι  εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να εξηγήσουν τους ουσιαστικούς λόγους για τους οποίους η Επιτροπή των Πρώην Προέδρων είχε την ίδια τύχη με το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο ήταν διχασμένο και δεν μπορούσε ούτε καν να συνεδριάσει. Παράλληλα φέρονται αποφασισμένοι να συγκροτήσουν μια νέα εξελεγκτική επιτροπή η οποία θα συνεργαστεί με τους ορκωτούς λογιστές για τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών για τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πρόκειται για ένα τολμηρό και άνευ προηγουμένου μέτρο για την έρευνα εις βάθους των καταγγελιών και των ενστάσεων για τις οικονομικές ατασθαλίες και την κακοδιαχείριση, το οποίο εάν ευδοκιμήσει θα αποτελέσει το μοντέλο για την διενέργεια των οικονομικών ελέγχων και για τους άλλους ομογενειακούς φορείς  – μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και μη – που ασχολούνται με εράνους και διαχειρίζονται τον οβολό των ομογενών.

Από αριστερά διακρίνονται οι Αναστάσιος Καραγκούνης, Δημήτριος Α. Γωνιάς, Γιώργος Γεωργόπουλος, Γιώργος Χρυσομάλλης και Γιάννη Καραπετρίτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Στόχος αυτού του ελέγχου δεν είναι ούτε η εκδίκηση και ούτε ο εξοστρακισμός μεμονωμένων στελεχών και ο αποκλεισμός τους από την εκλογική διαδικασία, αλλά η αποκατάσταση της διαφάνειας που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την ομαλή λειτουργία και ανοδική πορεία κάθε οργανωμένου φορέα, πόσο μάλλον ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, όπως η Ομοσπονδία», επεσήμανε ένας από τους πρώην προέδρους υπενθυμίζοντας ότι η παραφιλολογία έχει βλάψει ανεπανόρθωτο το κύρος της Ομοσπονδίας.

«Δεδομένης και της παραδοχής του κ. Δήμου Σιώκη στην πρόσφατη ενημερωτική συγκέντρωση ότι “η Επιτροπή των Πρώην προέδρων έχει αποτύχει”, είμαστε αποφασισμένοι να ενημερώσουμε τους αντιπροσώπους για τα ουσιαστικά αίτια των αλλεπάλληλων βραχυκυκλωμάτων και θα ζητήσουμε από την Γενική Συνέλευση να ανανεώσει την εντολή στην Επιτροπή και συνάμα να αναπληρώσει τα κενά που προκάλεσαν αυτοί που αποχώρησαν και έριξαν μαύρη πέτρα, είτε και να αναπληρώσει τις θέσεις εκείνων που πιστεύουν ότι αποτύχαμε και ότι έκλεισε ο κύκλος της Επιτροπής μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ναυάγιο των εκλογών επεσήμανε ότι «ανήκει στην κατηγορία εκείνων που το θεωρούν αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα και μια επί πλέον πίστωση χρόνου με στόχο την προσέλκυση όλων των συλλόγων και των κοινοτήτων που έχουν αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κακώς κείμενα και σε τελική ανάλυση με στόχο την διεύρυνση και την ανανέωση της γενικής συνέλευσης».

Οι δύο μήνες της θερινής ραστώνης, όπως επεσήμανε, είναι αρκετοί για να ενημερώσουμε τους προέδρους των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας και να διοργανώσουμε ένα φόρουμ προέδρων που θα έχει συμβουλευτικό ρόλο και θα παρέχει λύσεις στα όποια βραχυκυκλώματα θα ανακύψουν στο μέλλον.

Ο συνομιλητής μας φέρεται αποφασισμένος να προτείνει στην γενική συνέλευση να συγκαλέσουν μια εκλογική συνδιάσκεψη στις αρχές Σεπτεμβρίου προκειμένου να γίνουν οι αναδείξεις των υποψηφίων για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

«Ουδέν κακό αμιγές καλού. Το ναυάγιο των εκλογών πρέπει να δώσει το έναυσμα σε όλους όσους αγαπούν και πιστεύουν στην αναγκαιότητα και στον ιστορικό ρόλο και την αποστολή της Ομοσπονδίας να συμβάλουν στην θέσπιση ενός ουσιαστικού διαλόγου για το παρόν και για το μέλλον της μεγαλύτερης δευτεροβάθμιας λαϊκής οργάνωσης στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης», κατέληξε ο συνομιλητής μας.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων που φέρει την υπογραφή του συντονιστή της Επιτροπής Τιμολέοντα Κακούρου.

Δελτίο Τύπου

Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, 2021, 6μμ στο Σταθάκειον Κέντρον, 2251 29 th Street, Astoria NY 111105-2711, σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ 11, του άρθρου 11, παρ 2 και ότι αλλά άρθρα συνδέονται με τους κάτωθι λόγους ειδικά και την ομαλότητα και λειτουργικότητα της Ομοσπονδίας γενικά.

Αποτυχία διεξαγωγής εκλογών, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού, άρθρου 11, παρ 2, από την Εφορευτική Επιτροπή. Ειδικότερα, την αποτυχία διεξαγωγής εκλογών σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο, από την Εφορευτική Επιτροπή, την μη έγκαιρη και καταστατικά επιβεβλημένη επίσημη πληροφόρηση του ανώτερου θεσμικού οργάνου της Κυβερνητικής Επιτροπής Πρώην Προέδρων, για τα διάφορα, προβλήματα, κωλύματα και δυσκολίες που αντιμετώπιζε η Εφορευτική Επιτροπή, ώστε αυτά να επιλυθούν εγκαίρως η να καλεστεί Έκτατη Γενική Συνέλευση, εντός Ιουνίου, όπως ορίζει το καταστατικό.

Εκλογή, δια μέσου του ανώτατου θεσμικού οργάνου της Γενικής Συνελεύσεως, Εξελεγκτικής Οικονομικής Επιτροπής. Εκλογή θεσμικώς, δηλαδή δια μέσου αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως, και όχι δια μέσου ετσιθελικών ατομικών αποφάσεων ορισμένων η συναθροίσεων χωρίς θεσμική υπόσταση, Ειδικής Εξελεγκτικής Οικονομικής Επιτροπής τριών η πέντε ατόμων και την Συνεργασία των με έναν η και δυο ορκωτούς Λογιστές, για την εξέταση των οικονομικών της Ομοσπονδίας για τα τελευταία 5 έτη.

Τα οικονομικά πρέπει να είναι πεντακάθαρα διότι είναι ο καθρέπτης που πράγματι μας αντικατοπτρίζει. Όμως ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει θα είναι απόφαση Γενικής Συνελεύσεως. Αυτό θα είναι μια Συλλογική και καταστατικώς κατοχυρωμένη απόφαση του Γενικής Συνελεύσεως, του ανώτατου θεσμικού οργάνου της Ομοσπονδίας. Έτσι επιτυγχάνεται η εξυγίανσης. Όπως δεν μπορούμε να φέρουμε την εξυγίανση με ανθυγιεινά μέσα έτσι δεν μπορούμε να φέρουμε την καταστατικότητα με αντικαταστατικά μέσα η με πραξικοπηματικές πράξεις.

Αντιμετώπιση της ξέφρενης λασπολογίας και αμαυρώσεως της εικόνας της Ομοσπονδίας, με χωρίς αποδείξεις καταγγελίες, ενστάσεις και δημοσιεύματα, που έχουν ως αποτέλεσμα το αδυνάτισμα και υποτίμηση των Θεσμικών οργάνων της, των Συλλόγων μελών της και των αντιπροσώπων που την εκπροσωπούν.

 

 

Πηγή:anamniseis.net