ΑΕΚ: Στόχος να βρει… αφεντικό έως τον Απρίλιο!

Μετράμε αντίστροφα για την έναρξη του μίνι απαιτητικού πρωταθλήματος που συνιστά τη συνέχεια της κανονικής διάρκειας της Superleague στην Ελλάδα και φυσικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον δυστυχώς για την ΑΕΚ είναι ήδη στην επόμενη μέρα της. Για την ακρίβεια στην επόμενη σεζόν της… Δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει ενδιαφέρον η Ένωση στη διαδικασία των πλέι οφ. Κάθε άλλο μάλιστα αφού κατάφερε να βάλει σε αμφισβήτηση έστω και την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου που θα έπρεπε να ήταν το μίνιμουμ της υποχρέωσης που θα ‘χε ήδη εξασφαλιστεί!

Αντίθετα παίζεται και μάλιστα ανοιχτά! Τρεις ομάδες τούτη την περίοδο μπαίνουν στην ευρωπαϊκή… μάχη και πρέπει να διεκδικήσουν δυο εισιτήρια. Κι αν κρίνουμε από την εικόνα αυτών των ομάδων στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, αν πρέπει να ψάξουμε να βρούμε αδύναμο κρίκο, αυτός είναι η ΑΕΚ… Προβλημάτισε έως ότου έφτασε στο να απογοητεύσει περισσότερο από ότι την περσινή σεζόν η οποία ήταν εξίσου κακή, για να μη γράψουμε κάκιστη

Δίχως να ‘χει εξασφαλίσει τίποτα για την επόμενη σεζόν πρέπει να προχωρήσει άμεσα και να βρει τα κατάλληλα πρόσωπα στις ανάγκες που ‘χουν προκύψει και αφορούν τη στελέχωση του ποδοσφαιρικό για την ομάδα που επιστρέφει στης Φιλαδέλφειας τα μέρη. Τώρα θα έπρεπε να μιλούσαμε και να γράφαμε για μια – δυο βαριά τρεις κινήσεις που θα ‘χε ανάγκη το ρόστερ της ΑΕΚ για να απογειωθεί. Όμως έχει μεγαλύτερες ανάγκες από ποδοσφαιριστές. Αν ήταν μόνο τέτοιες οι ανάγκες της θα ‘χε πολύ εύκολο έργο μπροστά της.

Το πιο σημαντικό, δύσκολο και το οποίο τη ταλαιπωρεί αφάνταστα σαν club από την ημέρα που επέστρεψε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αποδείχτηκε το κεφάλαιο προπονητής! Συγκλονιστική αποτυχία σ’ αυτό το κομμάτι η ΑΕΚ δίχως προηγούμενο και μάλλον (και) επόμενο για την ίδια και την Ιστορία της. Οπότε η αρχή γίνεται με αναζήτηση ΞΑΝΑ του πιο σπουδαίου κομματιού του αγωνιστικού… παζλ! Για την ακρίβεια εκείνου που θα κληθεί να δημιουργήσει το παζλ και να το τελειοποιήσει… Λογικό να ακούμε το όνομα του Φερνάντο Σάντος. Μια τέτοια ισχυρή προσωπικότητα έχει ανάγκη η Ένωση και αν όχι στο ρόλο του προπονητή, μπορεί και από αλλού.

Απόσπασμα άρθρου από gazzetta.gr