Έλληνας ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032 στο Μπρίσμπαν

Είναι ο Ανδρέας Λιβέρης, γεννημένος στο Ντάργουϊν και με καταγωγή από το Καστελόριζο, που 2012 αποτέλεσε συνιδρυτή του The Hellenic Initiative για την κινητοποίηση της διεθνούς ελληνικής και φιλελληνικής κοινότητας, με στόχο την απάντηση στην οικονομική κρίση και την παροχή βοήθειας όσον αφορά στην μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της Ελλάδας.

Ο ομογενής Ανδρέας Λιβέρης είναι ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032 στο Μπρίσμπαν.

Λεπτομέρειες θα έχουμε την Δευτέρα στο ¨Νέο Κόσμο”.

Ο γεννημένος στο Ντάργουιν Ελληνοαυστραλός είναι γνωστός τόσο στην παροικία, μέσω κυρίως της φιλανθρωπικής του δράσης όντας ένας εκ των ιδρυτών του Hellenic Initiative, αλλά και βέβαια στην ευρύτερη και διεθνή για την ακρίβεια κοινότητα.

Ο κ. Λιβέρης έχει διατελέσει για δεκαετίες διευθύνων σύμβουλος του πολυεθνικού αμερικανικού κολοσσού στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου Dow Chemical.

Παλαιότερα είχε διοριστεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε αρμόδιο συμβούλιο για την αναζωογόνηση του κατασκευαστικού τομέα και την οικονομική ανάπτυξη, ενώ προηγουμένως είχε υπηρετήσει και σε σχετική επιτροπή της διακυβέρνησης του προκατόχου του Τραμπ, Μπάρακ Ομπάμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στο Ντάργουιν  και σπούδασε στο Μπρίσμπαν,ο κ. Λιβέρης δηλώνει με κάθε ευκαιρία υπερηφάνεια για την ελληνική καταγωγή του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον εαυτό του σε παλαιότερη συνέντευξη στον “Νέο Κόσμο”, “Αυστραλοαμερικανό Έλληνα” που πατάει “σε τρεις ηπείρους”.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

 

Γεννηθείς στο Ντάργουϊν της Αυστραλίας,σε οικογένεια Ελλήνων Μεταναστών, ο Ανδρέας Ν. Λιβέρης  υπήρξε  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της The Dow Chemical Company.
Η εμπειρία και εξειδίκευση του κ. Λιβέρη εκτείνεται στον επιχειρηματικό, τον κυβερνητικό, τον ακαδημαϊκό και τον μη κερδοσκοπικό τομέα. Είναι στο συμβούλιο διευθυντών της ΙΒΜ, αποτελεί αντιπρόεδρο του U.S. Business Roundtable και μέλος του U.S. President’s Export Council.
To 2012 αποτέλεσε συνιδρυτή του The Hellenic Initiative για την κινητοποίηση της διεθνούς ελληνικής και φιλελληνικής κοινότητας, με στόχο την απάντηση στην οικονομική κρίση και την παροχή βοήθειας όσον αφορά στην μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της Ελλάδας.

Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Επιχειρηματικότητας του International Foundation for Greece (2013), το Capital Link Leadership Award (2012), το Aristeio Award in Business του American Hellenic Council (2012) και το  Archbishop Iakovos Leadership 100 Award of Excellence (2012). Επίσης, είναι συγγραφέας του «Make it in America».