Η συμβολή της Ομογένειας στο επίκεντρο του συνεδρίου της Capital Link στην Αθήνα

Ο Νίκος και η Όλγα Μπορνόζη σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εισηγητές Πέτρο Μαχά, Ιωάννη Σμυρλή, Ιωάννη Χρυσουλάκη, Λεωνίδα Ραπτάκη, Νίκη Καλογηράτου και Βασίλη Παπαστεργιάδη.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών,  Γιάννης Χρυσουλάκης,  συμμετείχε στο πάνελ συζήτησης με θέμα «Η Συμβολή της Ομογένειας» στο πλαίσιο του «12th Annual Capital Link Sustainability Forum» με τίτλο «Can Sustainability Prevail Over Geopolitics – Μπορεί η βιωσιμότητα να υπερισχύσει της γεωπολιτικής;», το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, στην Αθήνα, στις 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο κ. Χρυσουλάκης, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, αναφέρθηκε, αρχικά, στην πολυδιάστατη και δραστήρια εξωτερική πολιτική που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση, με «θετική ατζέντα» και θεμελιώδη προτεραιότητα το σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Στο πλαίσιο αυτό, η σύναψη Συμφωνιών Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας και Στρατηγικής Συνεργασίας, όπως πρόσφατα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, δημιουργεί γέφυρες, ενδυναμώνει τις διεθνείς σχέσεις της και θωρακίζει τη χώρα. Η Ελλάδα είναι σταθερά προσηλωμένη στην αρχή της ειρηνικής επίλυσης των διεθνών διαφορών και επικεντρώνει τις προσπάθειές της ώστε να συμβάλλει στην περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και σταθερότητα, διαφυλάσσοντας, παράλληλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα και συμφέροντα.

Ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο θεσμικό ρόλο της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Όπως τόνισε, σταθερή επιδίωξή μας είναι να εξασφαλίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διατήρηση και την ενίσχυση των δεσμών με την Ομογένεια σε ολόκληρο τον κόσμο, η διατήρηση και ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας ως βασικού της στοιχείου, καθώς και η αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων των Ομογενών, τόσο στο πλαίσιο της αναπτυξιακής και μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας, όσο και της προάσπισης των εθνικών μας δικαίων.

Από αριστερά διακρίνονται οι Πέτρος Μαχάς, Ιωάννης Σμυρλής, Ιωάννης Χρυσουλάκης, Λεωνίδας Ραπτάκης, Νίκη Καλογηράτου και Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρυσουλάκης τόνισε το σημαντικό έργο και τις πολυάριθμες δράσεις που αναπτύσσει η Γενική Γραμματεία, σε συνεργασία με πλήθος φορέων, έχοντας πάντα ως οδηγό τους δύο συμπληρωματικούς πυλώνες του έργου της, την Ομογένεια και την προβολή του σύγχρονου αφηγήματος της χώρας μας στη διεθνή κοινή γνώμη.

Στο πάνελ συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Ιωάννης Σμυρλής, ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Rhode Island και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), Λεωνίδας Ραπτάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής και Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Capital Ship Management Corp., Νίκη Καλογηράτου.

Οι σύνεδροι και οι εισηγητές ενώ παρακολουθούν με ενδιαγέρον το συνέδριο.
Από αριστερά διακρίνονται οι Ιωάννης Σμυρλής, Ιωάννης Χρυσουλάκης και Λεωνίδας Ραπτάκης
Anamniseis.net