Ο Αρης 2-1 με ανατροπή τον Ιωνικό

Ο Αρης τα… χρειάστηκε στο παιχνίδι του με τον Ιωνικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο από γκολ του Βασίλη Μάντζη, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο πήρε το «τρίποντο» χάρις σε γκολ των Ζερβινιό και Αντρέι Γκρέι και επέστρεψε στις νίκες μετά τις ήττες του από τον Βόλο και την ΑΕΚ. Σημαντική πνοή στους Θεσσαλονικείς για να φτάσουν στην ολική ανατροπή έπαιξαν οι αλλαγές του Αλαν Πάρντιου και κυρίως αυτή του Ματέο Γκαρσία.

Οι Νικαιώτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά την… κλώτσησαν με την απόδοσή τους στο τελευταίο ημίωρο του παιχνιδιού. Από τα αξιοσημείωτα του ματς το πρώτο γκολ του Ζερβινιό με τον Αρη, αλλά και το ντεμπούτο με τη φανέλα των Θεσσαλονικέων του Πίτερ Ετέμπο.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν από το ξεκίνημα να επιβάλουν τον ρυθμό τους, αλλά δυσκολεύονταν να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Ιωνικού. Στο 18’ υπήρξαν προϋποθέσεις γα τους «κίτρινους» να γίνουν απειλητικοί όταν ο Ζερβινιό άφησε την μπάλα στον επερχόμενο Ετέμπο, αλλά αυτός από ευνοϊκή θέση έκανε ένα πολύ άστοχο σουτ. Στο 19΄ο Ιωνικός θα μπορούσε να αιφνιδάσει τους γηπεδούχους όταν ο Ελευθεριάδης έκανε το γύρισμα, αλλά κανείς εκ των Μάντζη, Λοβέρα δε πρόλαβε να βάλει το πόδι για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Αρη στο ματς χάθηκε στο 21’ με τον Λουίς Πάλμα να επιχειρεί ένα συρτό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας του Χουτεσιώτη. Στο 25’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μύγα μέσα στην περιοχή του Ιωνικού, αλλά ο έλεγχος από το VAR δεν… έδειξε παράβαση. Στο 30’ ο Καμάτσο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιωνικού, μετά από ασθενή απόκρουση του Χουτεσιώτη σε σουτ του Οντουμπάτζο, αλλά μετά από εξέταση της φάσης από το VAR το γκολ δεν μέτρησε καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφ-σάιντ ο δεξιός μπακ του Αρη.

Στο 42’ οι «κίτρινοι» είδαν να αποχωρεί από το ματς λόγω τραυματισμού ο Μαντσίνι για να μπει στη θέση του ο Μανού Γκαρθία. Και σαν να μην έφτανε η απώλεια του Αργεντινού επιθετικού για τους «κίτρινους» βρέθηκαν στο 43’ πίσω στο σκορ όταν ο Λοβέρα έκανε το συρτό σουτ, ο Κουέστα απέκρουσε χωρίς να συγκρατήσει την μπάλα για να φτάσει αυτή στον αφύλακτο Μάντζη που την έστειλε από κοντά με πλασέ στα δίχτυα για το 0-1.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (47’) οι Νικαιώτες πλησίασαν στο δεύτερο γκολ, όταν η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον Αοσμαν, αλλά αυτός σούταρε πάνω στον Κουέστα. Ο Αρης που είχε μπει μουδιασμένα στο δεύτερο μέρος, απείλησε στο 54’ μ’ ένα καλό σουτ με τον Λουίς Πάλμα που εξουδετέρωσε χωρίς να μπλοκάρει ο Χουτεσιώτης. Ο Ζερβινιό που πήγε να μπει στη φάση, βρέθηκε στο έδαφος, αλλά το VAR δεν είδε παράβαση.

Στο 62’ πάντως ο Ζερβινιό βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και με πλασέ από κοντά μετά από γύρισμα του Μαζικού, έγραψε το 1-1. Η ισοφάριση έδωσε ώθηση στους «κίτρινους« που πέτυχαν και δεύτερο γκολ (2-1) στο 73’ όταν μετά από σέντρα και πάλι του Μαζικού, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Γκρέι και την έστειλε με προβολή στα δίχτυα του Χουτεσιώτη. Ο Αρης κράτησε χωρίς πρόβλημα το προβάδισμά του μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τάσος Παπαπέτρου. Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Σάκιτς, Αοσμαν και Φαμπιάνο.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Νταμπό (55’ Ματέο Γκαρσία), Ετέμπο, Καμάτσο, Πάλμα (67’ Ιτούρμπε), Μαντσίνι (42’ Μανού Γκαρθία), Ζερβινιό (67΄Γκρέι).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Σάκιτς (77’ Μίλο), Ρομαό, Αντούνες, Μύγας, Αοσμαν (77’ Μεντόσα), Φαντιγκά, Λοβέρα (46΄Σεμπά), Κάνιας (52’ Τσίμπσαχ, 77’ Μάσας), Ελευθεριάδης, Μάντζης.