Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0 / Ολυμπιακός – Βόλος 5-0

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στη Λεωφόρο (δύο δοκάρια), αλλά ο Παναθηναϊκός κράτησε το μηδέν. Προβάδισμα τίτλου για τους «πράσινους».

Επεσαν κορμιά στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να είναι ο κερδισμένος της υπόθεσης! ΑΕΚ και «τριφύλλι» έμειναν στο 0-0, με τους γηπεδούχους να κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Τρεις στροφές πριν το φινάλε και η αποψινή λευκή ισοπαλία στη Λεωφόρο δίνει το προβάδισμα τίτλου στον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε στη Λεωφόρο για το τρίποντο και ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πολλές οι ευκαιρίες των «κιτρινόμαυρων», που στάθηκαν άτυχοι σε δύο περιπτώσεις με τον ίδιο πρωταγωνιστή: Τον Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός είδε την μπάλα να σταματά δύο φορές στο δοκάρι του Μπρινιόλι, στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Φωνάζει για κόκκινη στον Μουκουντί ο Παναθηναϊκός, που την επόμενη αγωνιστική, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Κόντρα στον Ολυμπιακό στην Opap Arena η ΑΕΚ, σε μια αγωνιστική που θα κρίνει πολλά στη μάχη του εφετινού τίτλου.

 «Κιτρινόμαυρη καταιγίδα»

Με πολλά προβλήματα «κατέβηκε» η ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Αμραμπατ, Σιμάνσκι, Μάνταλος και Πινέδα «χτυπήθηκαν» από ίωση, με τα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα να διαφοροποιούνται.

Παρόλο τις ιδιαίτερες συνθήκες, η Ενωση ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και πιο αποφασισμένα στην αναμέτρηση της Λεωφόρου. Μάλιστα, μόλις στο 3ο λεπτό, είχαμε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Μετά από φάση διαρκείας, ο Τσούμπερ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Μπρινιόλι. Εξι λεπτά αργότερα,  η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Γαλανόπουλο, ενώ στο 12ο λεπτό, ο Λάζαρος Ρότα τραυματίστηκε σε φάση με τον Μπερνάρντ. Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Αλμέιδα να περνάει στη θέση του τον Πινέδα.

Η ΑΕΚ είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, μπλοκάροντας το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Στο 29ο λεπτό το σουτ του Χατζισαφί πέρασε άουτ, ενώ στο 36ο λεπτό οι κιτρινόμαυροι είχαν ξανά δοκάρι!

Ο Τσούμπερ έκανε την διαγώνια κίνηση και το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, ο Μπρινιόλι κατέβασε ρολά στην προσπάθεια του Ελίασον!

Στο 40′ ο Μπρινιόλι είπε «όχι» στην προσπάθεια του Γκατσίνοβιτς, ενώ η πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε στο 45′. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Σπόραρ έπιασε την κεφαλιά, με τον Αθανασιάδη να σώζει την εστία της ΑΕΚ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Πιο… σβηστό το δεύτερο μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με ευκαιρία της ΑΕΚ. Ο Τσούμπερ ήταν ο «δράστης» για τους κιτρινόμαυρους, με τους γηπεδούχους να απομακρύνουν τον κίνδυνο από την περιοχή τους.

Ενα λεπτό αργότερα, η Ενωση απείλησε ξανά την πράσινη εστία! Ο Γαλανόπουλος εκτέλεσε από κοντά, με την μπάλα να βρίσκει σε σώματα παικτών του Παναθηναϊκού.

Ο «κιτρινόμαυρος» μονόλογος συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, με την προβολή του Μουκουντί στο 63΄να περνάει άουτ, ενώ στο 65′ ο Μπρινιόλι είπε όχι στον Τσούμπερ.

Οι δυο προπονητές φρέσκαραν τις ομάδες τους, με το παιχνίδι να σβήνει σιγά-σιγά. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το 0-0 ήταν το τελικό σκορ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν (46’ Μαντσίνι), Πέρεθ, Κουρμπέλης (89’ Βέρμπιτς), Παλάσιος (72’ Τσόκαϊ), Σπόραρ (59’ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (59’ Κλέινχεϊσλερ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα / 4-4-2): Αθανασιάδης, Ρότα (21’ Πινέδα), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον (75’ Φερνάντες), Γιόνσον (69’ Σιμάνσκι), Γαλανόπουλος (75’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (74’ Αμπραμπατ), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία.

\

Ολυμπιακός – Βόλος 5-0

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και συνέτριψε με 5-0 τον Βόλο

 

Σαν σε… προπόνηση. Ο Ολυμπιακός χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα επικράτησε του Βόλου στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 5-0 για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου και με γκολ των Ντόι (19’), Κασάμι (25’), Μπιέλ (45’), Μπακαμπού (61’) και Ελ Αραμπί (68’), πήραν το τρίποντο της νίκης. Ένα τρίποντο που τους διατήρησε στο +3 από τον τέταρτο ΠΑΟΚ, που νίκησε τον Αρη στην Τούμπα με 3-2.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ζοσέ Ανιγκό ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Σωκράτη, Ντόι και Ραμόν στην τετράδα της άμυνας. Οι Κασάμι και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Μπιέλ, Φορτούνη και Βαλμπουενά πίσω από τον Μπακαμπού. Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον Βόλο με την εξής 11άδα: Κότνικ, Τάχατος, Πίρινεν, Σιέλης, Σι, Μεταξάς, Τσοκάνης, Ντέλετιτς, Γκάγι, Τσιρίνος και Πιρές.

Τρία γκολ σε 45 λεπτά

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Κασάμι. Στο 3’ και στο 10’. Στην πρώτη περίπτωση μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ελβετός έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στη δεύτερη περίπτωση, ο Βαλμπουενά έκανε το γύρισμα από τη δεξιά πλευρά, ο Κασάμι σούταρε με τη μία από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κότνικ απέκρουσε.

Επτά λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι και ο Ντόι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0. Αμέσως μετά το γκολ οι Πειραιώτες είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μπιέλ, αλλά ο Κότνικ απέκρουσε το σουτ που έκανε ο Ισπανός εξτρέμ.

Στο 25’ ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 με τον Παϊτίμ Κασάμι. Ο Βαλμπουενά έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, γύρισε στον Κασάμι και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Οι ποδοσφαιριστές του Ζοσέ Ανιγκό έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη πριν συμπληρωθεί το μισάωρο και στη συνέχεια ήλεγξαν το παιχνίδι.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου μάλιστα πέτυχαν τρίτο γκολ με τον Πεπ Μπιέλ. Ο Φορτούνης απέφυγε όποιον βρέθηκε μπροστά του και έστρωσε την μπάλα στον συμπαίκτη του, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να εκτελεί τον Κότνικ για το 3-0.

4-0 με τον Μπακαμπού

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Κώστας Μπράτσος έκανε τρεις αλλαγές, με τους Ασλανίδη, Αλχο και Λούνα αντί των Σιέλη, Πιρές και Γκάγκι.

Από την άλλη πλευρά, ο Ανιγκό παρέταξε την ίδια ομάδα με αυτή που ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό στο 50’ να έχει δοκάρι με τον Μπακαμπού. Ο Αφρικανός έκανε με τη μία το πλασέ, μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Βαλμπουενά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κότνικ, με τον τερματοφύλακα του Βόλου στη συνέχεια να μπλοκάρει.

Ο,τι δεν κατάφερε στο 50’, το έκανε στο 61’ ο Μπακαμπού. Ο Μπιέλ έστρωσε στον Αφρικανό φορ και αυτός από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ για το 4-0.

Σκόραρε και ο Ελ Αραμπί

Μετά το γκολ του Μπακαμπού ο Ζοσέ Ανιγκό έκανε τέσσερις αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί, Μασούρα, Βρουσάι και Σαμασέκου αντί των Μπακαμπού, Φορτούνη, Βαλμπουενά και Εμβιλά. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Μαροκινός επιθετικός έκανε το 5-0 για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ελ Αραμπί με προβολή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο φαληρικό γήπεδο.

Στο 80’ ο Ζοσέ Ανιγκό ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Μπουτούτσι να παίρνει τη θέση του Μπιέλ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 5-0 και να ξεπερνάει με ευκολία το εμπόδιο του Βόλου.

Πηγή in.gr