Πλούσιο σε μηνύματα και εκπλήξεις το Δείπνο της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο πρόεδρος και οι συμπρόεδροι της Επιτροπής Παρελάσεως σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους τιμώμενους και τους χορηγούς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Νέα Υόρκη.- Πλούσιο σε μηνύματα και εκπλήξεις ήταν το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης προς τιμή των τελεταρχών της παρελάσεως για την 202η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, που παρατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 29ης Απριλίου 2023, στην μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου Χίλτον της Νέας Υόρκης.

Το δείπνο κατά κοινή ομολογία ήταν ένα από τα πιο καλύτερα των τελευταίων ετών τόσο την διοργάνωση αυτή καθ’ εαυτή και το σκηνικό του, όσο και ως προς την συμμετοχή των επισήμων προσκεκλημένων από την γενέτειρα και τις ΗΠΑ, των τελεταρχών, των χορηγών και των ηγετών της ομογένειας.

Τον συντονισμό της εκδήλωση ανέλαβε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως και συνάμα πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος αναφέρθηκε στο κεντρικό μήνυμα της παρελάσεως – το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και τα εθνικά θέματα συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού.

Στο δείπνο συμμετείχε το Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και για πρώτη φορά μετά από δύο περίπου δεκαετίες προβλήθηκε η ιστορία της Προεδρικής Φρουράς, οι στολές των Ευζώνων, ενώ δύο Εύζωνες προέβησαν στην αλλαγή φρουράς, όπως γίνεται στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Στο δείπνο παρέστησαν και μίλησαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Γιώργος Τσούνης, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, οι ομοσπονδιακοί βουλευτές Γκρέις Μεγκ, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Κρις Πάππας, η τέως ομοσπονδιακή βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, ο πολιτειακός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Μιχάλης Γιάνναρης και ο γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων Γιώργος Μυλωνάκης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο εκτελεστικός πρόεδρος της Libra Group, Γιώργος Λογοθέτης (George Logothetis) και τον προλόγισε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλπερτ Μπούρλα. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Τζον Κατσιματίδης και ο Έρνι Ανάστος.

Αν και οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί διέφεραν ως προς το περιεχόμενο εν τούτοις είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων την υπερηφάνεια για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ελλάδα, καθώς επίσης και για τους αγώνες και τα επιτεύγματα της ομογένειας.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο πρόεδρος και οι συμπρόεδροι της Επιτροπής Παρελάσεως απένειμαν τα βραβεία στους τελετάρχες και τιμητικές πλακέτες στους 39 συνολικά χορηγούς της εκδήλωσης.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, ο οποίο και τιμήθηκε, ερμήνευσε το «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» με την συνοδεία της ορχήστρας και της χορωδίας της Κερύνεια Όπερα υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Γιαννούδη.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Όλγα Μπορνόζη, Αλμπερτ Μπουρλά, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, Μιχάλης Γιάνναρης, Γιώργος Τσούνης, Τζον Κατσιματίδης και Γιάννης Στρουμπάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Από αριστερά διακρίνονται οι π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, Φίλιπ Κρίστοφερ, π. Γεδεών Βαρύτιμος, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδόφόρος και οι ομοσπονδιακοί βουλευτές Κρις Πάππας και Νικόλ Μαλλιωτάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Από την βράβευση του Γιώργου Νταλάρα/ Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

φίλιπ Κρίστοφερ, αριστερά και ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Από την βράβευση του Έρνι Ανάστου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από ατην βράβευση του Τζον Κατσιματίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από την ομιλία του μέγα τελετάρχη της παρέλασης της Νέας Υόρκης Γιώργου Λογοθέτη.
Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Πηγή:anamniseis.net