Υποτροφίες από τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων

Ο Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, Γεώργιος Κίτσιος και ο επίτιμος πρόεδρος, Γιώργος Αλεξίου, κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, στα γραφεία του Συλλόγου. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος.

Νέα Υόρκη.- Με την απονομή υποτροφιών σε 12 μαθητές από έξι ελληνικά Απογευματινά Σχολεία της Νέας Υόρκης, ολοκληρώθηκε, για τη φετινή περίοδο, ο κύκλος των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, συνεχίστηκε μια παράδοση την οποία τηρεί ο Σύλλογος εδώ και περίπου 30 χρόνια, επιβραβεύοντας αριστούχους μαθητές των Απογευματινών Σχολείων με ένα ποσό της τάξεως των 600 δολαρίων. Πρόκειται για δωρεές οι οποίες προέρχονται κατά 50% από το Ταμείο του Συλλόγου και κατά το υπόλοιπο 50% από τον επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Γιώργο Φακίρη, ο οποίος στηρίζει ανάλογες δραστηριότητες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Κίτσιος, καλωσόρισε το κοινό και αναφέρθηκε στην απονομή των υποτροφιών, ενώ ο επίτιμος πρόεδρος, Γιώργος Αλεξίου, τόνισε ότι οι μαθητές έχουν επιλεγεί σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους των Απογευματινών Σχολείων.

Υποτροφίες ύψους 600 δολαρίων σε 12 μαθητές από έξι ελληνικά Απογευματινά Σχολεία απένειμε ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, κατά την διάρκεια της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης για την φετινή περίοδο. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Από την πλευρά του, ο Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, ο οποίος είναι και ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, απηύθυνε τον δικό του χαιρετισμό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο έργο των Απογευματινών Σχολείων αλλά και τη μεγάλη σημασία διατήρησης της ελληνικής γλώσσας.

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν οι υποτροφίες, τις οποίες παρέλαβαν οι Τζία Μίχα και Λευτέρης Περσέλης (Απογευματινό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αστόριας), Νεφέλη Διαμαντοπούλου και Καλλιόπη Πούλιος (Σχολείο Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου), Οφηλία (Ofelia) Φλωράτου και Νικόλαος Μουστάκας (Σαββατιανό Σχολείο Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Κορώνα), Νάντια Ρουμελιώτη και Νικόλαος Παπαρουσσόπουλος (Απογευματινό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα), Γεωργία Καρακατσάνη και Θεόδωρος Ζώνας (Ελληνικό Σχολείο «Ευστάθιος και Σταματική Βαλιώτη» Τιμίου Σταυρού), Χαρίτωνας Κιλμιτζόγλου και Αντζέλικα Κασίμη (Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο «Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη» Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ).

Αμέσως μετά την παραλαβή των υποτροφιών, κάθε μαθητής και μαθήτρια διάβασαν έναν σύντομο χαιρετισμό, ο οποίος ήταν συντεταγμένος στα Ελληνικά, κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν εκπαιδευτικοί και γονείς, οι οποίοι στάθηκαν, ως επί το πλείστον, στον ρόλο των ελληνικών απογευματινών σχολείων αλλά και την πολύπλευρη σημασία διατήρησης της ελληνικής γλώσσας.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

«Πριν από 10 χρόνια, με κάλεσαν σε μια επίσημη εκδήλωση στο Μανχάταν. Ηταν μια εκδήλωση τιμής για τα παιδιά που φοιτούν στα Απογευματινά Σχολεία. Μίλησαν αρκετοί, μόνο ένας όμως μίλησε Ελληνικά. Ενα παιδί ρώτησε τον πατέρα του γιατί να πηγαίνει στο ελληνικό σχολείο, ενώ όλοι μιλάνε αγγλικά. Με στεναχώρησε αυτό. Απόψε, όμως, νοιώθω μια αισιοδοξία για το μέλλον και ότι μπορεί να γίνει καλή δουλειά», σχολίασε, από την πλευρά του, ο Επίσκοπος Ευκαρπίας, απονέμοντας τα εύσημα στους μαθητές για το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν την ελληνική γλώσσα.

«Παρών» στην εκδήλωση ήταν και ο βετεράνος εκπαιδευτικός, Τιμολέων Κόκκινος, που επίσης χαιρέτισε τη δράση των Απογευματινών Σχολείων.

Πηγή: ekirikas.com