Με χαιρετισμό του Γ. Κώτσηρα θα ξεκινήσει σήμερα η 14η ΓΣ της ΠαΔΕΕ

Αθήνα.- Σήμερα Πέμπτη 20 Ιουλίου, στις 12:15 μμ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στην έναρξη της 14ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), η οποία θα λάβει χώρα στην Αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή των Ελλήνων.Η Γενική Συνέλευση της ΠαΔΕΕ συνέρχεται κάθε δύο χρόνια στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων.

Θα υπάρξει ψηφοφορία για εκλογή νέου Προέδρου. Υποψήφιοι πρόεδροι ο απερχόμενος πρόεδρος, Ελληνοαμερικανός  Πολιτειακός Γερουσιαστής του Rhode Island, Λεωνίδας Ραπτάκης, και η Ελληνοκαναδή Βουλευτής, Εµµανουέλα Λαµπροπούλου.Στην ΠαΔΕΕ μετέχουν περισσότερα από 200 ελληνικής καταγωγής, νυν και πρώην μέλη νομοθετικών σωμάτων και πολιτειακών Κοινοβουλίων από περισσότερες από 20 χώρες.

Η ΠαΔΕΕ συστάθηκε το 1996, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων ελληνικής καταγωγής βουλευτών στο εξωτερικό, την ενδυνάμωση της φιλίας και συνεργασίας της Ελλάδας με τις χώρες όπου δραστηριοποιούνται τα μέλη της ΠαΔΕΕ και τη διεθνή προβολή της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού.