Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη: Αναζωπυρώσεις και άνεμοι έως οκτώ μποφόρ

Πύρινη λαίλαπα στην Αλεξανδρούπολη, όπου μαίνεται εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά, η οποία ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/8) και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Τεράστια πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή, στην περιοχή Πυλαία κοντά στην Αλεξανδρούπολη, και η αποψινή νύχτα αναμένεται πολύ δύσκολη λόγω των αναζωπυρώσεων.

Μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με το πύρινο μέτωπο και τους θυελλώδεις ανέμους να επιδεινώνουν την ανεξέλεγκτη κατάσταση, θα δώσουν οι επίγειες δυνάμεις των πυροσβεστικών μονάδων και οι εθελοντές στην Αλεξανδρούπολη, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε και θα απογειωθούν και πάλι τα εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά, όπως σημειώνει η ΕΡΤ, μαίνεται στην ευρύτερη βόρεια και ανατολική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, με δύο ενεργά μέτωπα, προς την περιοχή της Αμφιτρίτης. Το μέτωπο που είναι ενεργό στις περιοχές της Αγναντίας και της Ανθείας κατευθύνεται προς την Αμφιτρίτη, το τελευταίο χωριό πριν την Αλεξανδρούπολη.

Οι άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, με ριπές έως και 9 μποφόρ, προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες πυρόσβεσης.